Головна  →  Новини  →  30 серпня 2019

У Києві не буде заборони невакцинованим дітям відвідувати школи

У Києві не буде заборони невакцинованим дітям відвідувати школи

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський заявляє, що в Києві не буде заборони невакцинованим дітям відвідувати установи освіти.

"2 вересня розпочнеться новий навчальний рік і заборони невакцинованим дітям відвідувати установи освіти не буде ... Заборонити дітям відвідувати установи освіти ми не можемо", - сказав він на прес-брифінгу про підготовку столичних освітніх установ до нового навчального року.

Заступник голови зазначив, що в разі низького рівня вакцинації та погіршення статистичних даних про наявність захворювань, влада Києва буде змушена обмежувати відвідування невакцинованими дітями заклади освіти та забезпечувати їх правом на дистанційну освіту.

У той же час, він підкреслив, що влада міста спільно з медиками повинні працювати над тим, щоб вакцинація дітей проходила на належному рівні.

У зв'язку з чим, профільна комісія КМДА винесла рішення доручити департаментам освіти і медицини відпрацювати комунікаційну форму інформування киян про необхідність вакцинації.

Серед іншого, Мондриївський зазначив, що заклади освіти не мають права і можливості перевіряти достовірність довідок про вакцинацію дітей, які надають батьки.

Перейти до спискуВерсiя для друку