Головна  →  Новини  →  29 серпня 2019

Звертаємо Вашу увагу, що на сьогоднішній день в місті Києві відмічається наймасштабніший за роки незалежності України спалах кору

Звертаємо Вашу увагу, що на сьогоднішній день в місті Києві відмічається наймасштабніший за роки незалежності України спалах кору

Шановні мешканці!

За перше півріччя 2019 року в місті Києві захворіло понад 5000 осіб, з яких майже 3000 – дорослі (в Дарницькому районі м.Києва – понад 700 осіб, серед яких понад 400 – дорослі). Захворюваність зросла у 3 рази в порівнянні із кількістю зареєстрованих хворих за весь 2018 рік. У 2019 році від ускладнень кору в місті Києві померло 2 дорослих осіб (в Дарницькому районі - 1 дорослий).

У попередні роки досить велика кількість дітей не отримали щеплення проти кору згідно із віком, що призвело до втрати колективного імунітету.

У зв’язку зі спалахом кору в Україні, просимо забезпечити проведення профілактичних щеплень проти кору Ваших дітей. Згідно з Календарем профілактичних щеплень в Україні, вакцинація дітей проти кору розпочинається у 12 місяців та проводиться ревакцинація у 6 років. Тобто, якщо дитині вже є шість років – у неї має бути два щеплення проти кору – вакцинація та ревакцинація. В разі, якщо щеплення було пропущено, його необхідно провести найближчим часом, навіть, якщо дитині вже більше 6-ти років.

Дуже просимо – перевірте, чи має Ваша дитина обидва щеплення та, у разі необхідності, ревакцинуйте її перед початком нового навчального 2019-2020 року. Якщо дитина не може бути вакцинована за медичними показами – Ви маєте надати до навчального закладу відповідну довідку.

Для прийняття рішення щодо вакцинації та захисту дитини та близьких:

  1. В найближчі дні зверніться (запишіться в зручний для Вас час) на амбулаторний прийом до сімейного лікаря (лікаря-педіатра), якого Ви обрали.
  2. Разом з лікарем перевірте вакцинальний статус дитини.
  3. Вакцинуйте дитину за рекомендацією лікаря, який контролюватиме процес вакцинації, подальше дотримання Календаря щеплень, та відповідатиме за здоров’я своїх пацієнтів.

В Дарницькому районі м.Києва функціонують кабінети щеплень, в яких за рекомендацією Вашого лікаря, в цьому ж медичному закладі, проводяться профілактичні щеплення підготовленими фахівцями, а саме:

№ з/п

Назва закладу охорони здоров’я

Адреса кабінету щеплень

1

КНП «ЦПМСД №1 Дарницького району»

вул. Бориспільська, 30-а

 

2

 

КНП «ЦПМСД №2 Дарницького району»

вул. Вербицького, 5

вул. Тростянецька, 8-Д

вул. Харченка, 43-А

вул. Мішуги, 5

3

КНП «ЦПМСД №3 Дарницького району»

Харківське шосе, 121

вул. Ревуцького, 13-Б

4

КНП «ЦПМСД Дарницького району»

вул. Срібнокільська, 14-Б

вул. Урлівська, 13

 

В усіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги Дарницького району м.Києва в наявності в достатній кількості безпечна та ефективна вакцина для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи (КПК, виробництва Бельгія та США). Вакцинація проводиться безкоштовно.

Якщо щеплення зроблені згідно з Календарем, будь ласка, подайте до навчального закладу довідку за формою 063/о, в якій мають бути відображені всі щеплення дитини від народження.

Перейти до спискуВерсiя для друку