КМДА Київська міська державна адміністрація


29 серпня 2019

Сьогодні в Дарницькому районі, як і по всій країні вперше офіційно відзначають День пам’яті загиблих захисників України

Сьогодні в Дарницькому районі, як і по всій країні вперше офіційно відзначають День пам’яті загиблих захисників України

В цей день ми вшановуємо тих, хто віддав найцінніше - життя, захищаючи незалежність та територіальну цілісність своєї вітчизни. В Україні сьогодні війна, на жаль, триває. І продовжують гинути наші найкращі патріоти.

Сьогодні в Дарницькому районі мешкають родини загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань. Із метою гідного вшанування їхньої пам’яті підписано указ про встановлення Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та відзначення його щорічно 29 серпня.

Як відомо, 29 серпня 2014 року розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

Молоді хлопці, люди середнього та старшого віку у найкритичніший для нашої країни момент не відступили і пожертвували собою заради України.

Сьогодні ми схиляємо голову перед матерями героїв за їхню відданість, материнську любов і неоціненний внесок у виховання захисників незалежної України. Здоров’я Вам, миру, сил жити далі і будувати Україну такою, якою її хотіли бачити Ваші сини, яких Ви виховали справжніми патріотами своєї землі. Виховали героїв, які стали гордістю України, Києва, Дарницького району.

Під стінами Михайлівського Золотоверхого собору, де знаходиться стіна пам’яті викарбувані імена 34 героїв АТОвців з Дарницького району.


Вічна пам’ять нашим героя! Слава Україні!

 

Виконувач обов’язків  голови                             Василь Лозовий



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.