КМДА Київська міська державна адміністрація


21 серпня 2019

Де дарничани можуть безкоштовно обстежитися цього тижня

Де дарничани можуть безкоштовно обстежитися цього тижня

У столиці триває безкоштовне медичне обстеження містян у рамках проекту «Лікар у Вашому домі». Щотижня киян запрошують пройти експрес-діагностику.За минулий тиждень обстеження пройшли 1110 мешканців столиці, а загалом від початку дії проекту – 92 685. Про це повідомили у прес-службі КМДА з посиланням на Департамент охорони здоров’я.

У рамках проекту кожен охочий може безкоштовно пройти медичні обстеження у наметах із написом «Лікар у Вашому домі». Зокрема, отримати первинні консультації щодо стану здоров’я, пройти експрес-тестування на неінфекційні захворювання, перевірити рівень цукру та холестерину у крові, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла. На жаль, більшість обстежених мають проблеми зі здоров’ям. За результатами обстежень минулого тижня, у 669 киян виявлено надмірну вагу, у 437 – підвищений артеріальний тиск, у 162 – високий рівень цукру крові, у 421 – високий рівень холестерину.

У Департаменті охорони здоров’я також повідомили, що минулого тижня здійснено 75 виїздів мультидисциплінарних бригад у складі лікаря, медсестри первинної ланки, вузькопрофільних спеціалістів. Нагадаємо, що вони виїжджають до соціально незахищених сімей або до киян, які не можуть самостійно дістатися до медичного закладу, аби отримати допомогу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.