КМДА Київська міська державна адміністрація


16 серпня 2019

Шановні батьки!

Шановні батьки!

Звертаємо Вашу увагу, що проблема епідемій інфекційних хвороб стоїть дуже гостро. На сьогоднійшній день, відмічається зростання захворюваності на кір в місті Києві у 3 рази в порівнянні із кількістю зареєстрованих хворих за весь 2018 рік.

У зв’язку зі спалахом кору в Україні, просимо забезпечити проведення профілактичних щеплень проти кору Ваших дітей.

Якщо дитині вже є шість років – у неї має бути вже два щеплення проти кору – вакцинація та ревакцинація. 
Дуже просимо – перевірте, чи має Ваша дитина обидва щеплення та, у разі необхідності, ревакцинуйте її перед початком нового навчального 2019-2020 року. Якщо дитина не може бути вакцинована за медичними показами – Ви маєте надати до навчального закладу відповідну довідку.

Зверніться до сімейного лікаря (лікаря-педіатра) та візьміть направлення на проведення вакцинації проти кору. В усіх Центрах первинної медико-санітарної допомоги Дарницького району м.Києва в наявності в достатній кількості безпечна та ефективна вакцина для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи (КПК, виробництва Бельгія та США).

Якщо щеплення зроблені згідно з Календарем, будь ласка, подайте до навчального закладу довідку за формою 063/о, в якій мають бути відображені всі щеплення дитини від народження. 
Врешті, якщо Ви певні, що нещодавно здали новеньку довідку 063/о – ми Вам дуже дякуємо, Ви дуже відповідальні батьки.

Довідково: Відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації із захворюваністю населення на кір, з метою попередження подальшого розповсюдження захворюваності, дітям, які не отримали профілактичних щеплень (в тому числі проти кору) за Календарем щеплень, не дозволятимуть відвідувати заклади освіти.

P.S. Актуальним, на сьогоднішній день, є також питання вакцинації дітей та дорослих проти дифтерії. У 2019 році вже зареєстровано 1 випадок захворюваності на дифтерію у Хмельницькій області (у 2018 році – 9 випадків захворювання). Тож, якщо йтимете до лікаря, перевірте наявність щеплень від дифтерії, правцю, коклюшу, а також – поліомієліту, та за їх відсутності вакцинуйте дитину та себе. Вакцинацію згідно з Календарем (як у дитячому віці, так і ревакцинацію дорослих) здійснюють державним коштом, безоплатно.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.