Головна  →  Новини  →  2 липня 2019

Подвиг героїв-дарничан відзначили в День Конституції України

Подвиг героїв-дарничан відзначили в День Конституції України

Сьогодні в Дарницькому районі столиці заклали перший камінь майбутнього меморіалу пам`яті Героям російсько - Української війни.

Дарницький район втратив у зоні АТО тридцять чотири земляки, які загинули за свободу і незалежність України. Ще один дарничанин Юрій Пасхалін віддав своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права людини, європейське майбутнє України.

До Дня Конституції України, в сквері на вулиці Кошиця,11, віддати шану героям, які загинули під час бойових дій на сході України але продовжують жити в наших серцях, зібралися родини загиблих, мешканці району, побратими-учасники антитерористичної операції на сході країни та керівництво Дарницької райдержадміністрації.

«Меморіал пам'яті славних синів українського народу, наших з вами земляків-дарничан стане символом їхньої невичерпної мужності та незламного духу. За кожним подвигом героя стоїть його мати. Ваша стійкість є не меншим подвигом, ніж стійкість Вашого сина у бою», - зазначив голова Дарницького району Сергій Левада під час сьогоднішньої церемонії.

Камінь, на місці, де буде зведено меморіал загиблим Героям-дарничанам відкрили голова Дарницького району Сергій Левада та мати героя - Наталія Харченко, а освятив його - клірик «Храму Святих апостолів Петра і Павла» Андрій Головков. 

«Від імені Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації та від себе особисто схиляю голову та дякую вам за подвиг і велику жертву, за справжніх синів, які віддали життя, щоб дарничани могли жити і працювати, щоб Україна була єдиною і незалежною. Ваш подвиг назавжди залишиться у наших серцях. Я бажаю родинам героїв міцного здоров'я, довгих років життя, шани та вдячності від людей», - зазначив Сергій Левада.

Перейти до спискуВерсiя для друку