Головна  →  Оголошення  →  21 червня 2019

До уваги фізичних осіб, фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, які орендують комунальне майно територіальної громади м. Києва

У зв’язку із набранням чинності рішення Київської міської ради від 06.12.2018 № 253/6304 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 21 квітня 2015 року № 415/1280 «Про затвердження Положення про оренду майна територіальної громади міста Києва» Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація інформує про зміни, в частині порядку продовження строку дії договору оренди.

Так, внесення змін до договору оренди здійснюється за згодою сторін до закінчення терміну його дії.
З метою розгляду питання про внесення змін до договору оренди орендар подає орендодавцю заяву, 3 підписані ним та балансоутримувачем примірники додаткової угоди до договору про внесення змін до договору оренди та обґрунтування запропонованих змін.
Зокрема, якщо пропозиція орендаря щодо зміни істотних умов договору оренди стосується продовження договору на новий строк, орендар також подає, не пізніше ніж за 3 місяці до дати закінчення договору, звіт про оцінку об’єкта оренди та клопотання про здійснення його рецензії (крім випадків, коли відповідно до закону дозволяється застосовувати стандартизовану оцінку).
У разі, якщо орендарем пропущено строк подачі звіту про оцінку об’єкта оренди для продовження договору на новий строк, то рішення щодо його відновлення приймається виключно постійною комісією Київської міської ради з питань власності в індивідуальному порядку з наданням орендарем обґрунтованої інформації щодо його пропуску. 
Крім того, подання орендарем звіту із пропущенням тримісячного строку є підставою для непродовження договору оренди і включення об’єкта оренди до переліку вільних приміщень.
Доводимо інформацію в порядку інформування!

Перейти до спискуВерсiя для друку