Головна  →  Новини  →  20 червня 2019

Втілення дитячих мрій

Втілення дитячих мрій

Сьогодні відбувся фінал патріотичної акції “Ми хочемо миру! Схід і Захід - разом”.

Майже 100 учнів з різних шкіл зі сходу України разом приїхали сьогодні в «Український дім» на Європейській площі. Саме тут відбулася урочиста передача посольствам іноземних держав прапорів, які спільно розмалювали побажаннями миру учні прифронтових територій та учні з Дарниці.

«Діти дуже прагнуть миру і мріють, що він швидко наступить! Подібні акції необхідні, адже виховують у наших дітях любов до своєї країни. Тільки очі дітей можуть бути такими правдивими та чистими. Акція “Ми хочемо миру! Схід і Захід - разом” саме про це, про такий довгоочікуваний мир в Україні. Коли дорослі не можуть розібратися в складних політичних ситуаціях - діти висловлюють своє ставлення до цієї проблеми через малюнки. Ми дорослі маємо якнайшвидше розібратися з усіма проблемами та забезпечити щасливе дитинство», - зазначив голова Дарницького району Сергій Левада під час фінальної частини акції.

Державний прапор – символ, який завжди єднає людей навколо себе. Тому діти з Дарницького району та міст Маріуполя і Бахмута за допомогою дитячої фантазії перетворили прапори на художні витвори мистецтва.

"Моя мрія-це Україна без війни, де діти спокійно грають в футбол, відпочивають с друзями та сім’єю, не бояться ходити в школу», - зазначила організатор акції, голова «Всеукраїнського жіночого руху «За вільну Україну» Раїса Шматко.

Найдовший прапор-рекордсмен України гідно завершив свою місію. У рамках акції учні на додачу отримали ще й подарунки – пакунки з книжками та дитячі іграшки.

Довідково: 22 січня 2019 року, у 100-річний день від дня Соборності України Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація спільно з ГО “Всеукраїнський жіночий рух - “За вільну Україну!”, Радою Волонтерів при Дарницькій райдержадміністрації та дітей Дарницького району міста Києва, міста Маріуполя та Бахмута оголосила початок патріотичного флешмобу “Ми хочемо миру! Схід і Захід - разом”.

Перейти до спискуВерсiя для друку