Головна  →  Новини  →  20 червня 2019

У столиці росте кількість загиблих на воді ❗️❗️❗️

У столиці росте кількість загиблих на воді ❗️❗️❗️

#Столичні_рятувальники невтомно продовжують привертати увагу громадян до власної безпеки. Спека триває і кияни продовжують рятуватись від високої температури біля прохолодних водоймищ. Не дивлячись на те, що #фахівці_Столичної_служби_порятунку_101постійно проводять #профілактичні_заходи та нагадують громадянам про #заходи_безпеки_на_воді, прагнення освіжитись досить часто штовхає людей на необачні вчинки.

Нажаль, статистичні дані невтішно ростуть. Лише за останні вихідні на водних об’єктах Києва загинуло троє осіб, нажаль, серед них одна дитина... одну людину врятовано. Всього з початку року на водоймищах столиці загинуло 36 осіб (з них 4 дитини), 14 з яких лише у червні (з них 2 дитини). У порівнянні за аналогічний період 2018 року у червні загинуло 10 осіб, з яких 1 дитина.

Недотримання правил безпечного відпочинку на воді та зневажливе ставлення до власної безпеки призводить до трагічних наслідків, які, нажаль, вносяться звичайною цифрою в страшну статистику загиблих. Варто завжди пам’ятати, що будь-які вчинки мають наслідки... І перш ніж зробити щось необдумане треба зупинитись й замислитись над тим, чим це може обернутись!

Ні що так не притупляє пильність, як надмірна впевненість у власних силах. Проте, життя досить сурове до тих, хто нехтує правилами безпеки, та рідко дарує «порушникам» другий шанс. Не варто недооцінювати стихію води, адже вона не прощає помилок. Саме тому, рятувальники невтомно продовжують нагадувати киянам та гостім столиці про основні правила безпечного відпочинку та закликають громадян з відповідальністю ставитись до власної безпеки.

На воді забороняється❗️

✔️Купатися в місцях, які не визначені місцевими органами виконавчої влади та не обладнані для купання людей.
✔️ Вилазити на попереджувальні знаки, буї, бакени.
✔️Стрибати у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього.
✔️Пірнати з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів.
✔️Використовувати для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин, надувні матраци та інше знаряддя, не передбачене для плавання.
✔️Плавати на плавзасобах біля пляжів та інших місць, які не відведені для купання.
✔️Вживати спиртні напої під час купання.
✔️Забруднювати воду й берег (кидати пляшки, банки, побутове сміття і т.д.), прати білизну й одяг у місцях, відведених для купання.
✔️Підпливати близько до плавзасобів, які йдуть неподалік від місць купання.
✔️Допускати у воді небезпечні ігри, які пов’язані з обмеженням руху рук і ніг.
✔️Подавати помилкові сигнали небезпеки.
✔️Дітям, які не вміють плавати, заходити глибше, ніж до пояса.
✔️Купання дітей без супроводу дорослих.

Перейти до спискуВерсiя для друку