Головна  →  Новини  →  20 червня 2019

У Громадському бюджеті-2020 перемогло 554 проекти

У Громадському бюджеті-2020 перемогло 554 проекти

У рамках Громадського бюджету-2020 визначено рекордну кількість проектів-переможців – 554. Про це повідомив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів. За його словами, це на 213 ініціатив більше, ніж кияни підтримали минулого року. Загалом до голосування було допущено 1578 проектів.

«Громадська бюджетна комісія затвердила проекти, які місто буде реалізовувати наступного року. Уже традиційно найбільше ініціатив перемагає у категорії освіти. Тут маємо 294 проекти-лідери. Друге і третє місце займають сфери житлово-комунального господарства та спорту. 53 і 48 переможці відповідно. А дороги і транспорт, а також інформаційні технології виявилися для киян найменш привабливими категоріями. Там маємо лише 1% переможців», - зазначив Володимир Прокопів.

За його словами, найбільше проектів буде втілено в Дарницькому, Дніпровському та Оболонському районах. Найменше переможців – 8 – у Печерському. Найактивніше кияни голосували за загальноміські проекти.

«У голосуванні ГБ-2020 взяли участь понад 191,7 тисяч киян. Це означає, що цього року до проекту долучилися майже на 37 тисяч осіб більше, ніж минулоріч. Загалом із 2017 року, коли ми запустили Громадський бюджет, кількість тих, хто підтримує ініціативи, зросла майже у рази. Тут окремо хочу подякувати авторам проектів та їхнім командам. Успіх Громадського бюджету це, в першу чергу, їхня заслуга. Адже вони активно популяризували свої ініціативи, і паралельно рекламували сам цей механізм. Цьогоріч ми маємо 256 команд-переможців», - наголосив Володимир Прокопів.

Реалізація проектів розпочнеться з нового року. На фінансування ініціатив киян буде передбачено в бюджеті міста Києва на 2020 рік 160 мільйонів гривень.

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку