КМДА Київська міська державна адміністрація


13 червня 2019

Увага! Важлива інформація!!!

Увага! Важлива інформація!!!

Шановні друзі! 

У зв’язку з погодними умовами ми вимушені скасувати всі заплановані культурно-масові та спортивні заходи на відкритих майданчиках Дарницького району.

Природа внесла свої корективи в наші і ваші плани на найближчі три вихідні дні. На вулиці рекордна для Києва спека і зовсім не бажано тривалий час знаходитися під відкритим сонцем. Тому ми приносимо наші вибачення за скасування заходів вихідного дня, але ми не можемо ризикувати здоров’ям вас і ваших дітей.

За новинами слідкуйте на нашій сторінці!

У період аномально спекотної температури найчастіше виникають інфаркти, інсульти, загострюється ішемічна хвороба серця, гіпертонічна хвороба. Це пов’язано з тим, що організм втрачає багато рідини та мінеральних солей: калію, магнію тощо. Також згущається кров, виникає додаткове навантаження на серце, збільшується ризик утворення тромбів. Тому лікарі радять особливо поберегтися у спекотні дні.

Правила порятунку від спеки

1. Уникайте прямих сонячних променів. Особливо, коли сонце знаходиться в найбільш активній фазі: з 12.00 до 16.00.

2. Носіть головний убір або парасольку від сонця.

3. У приміщенні з кондиціонером не потрібно виставляти одразу низьку температуру, її слід зменшувати поступово. Різниця температур на вулиці та в приміщенні не повинна перевищувати 10 °С. Зайшовши всередину зі спекотної вулиці, не ставайте під прямий потік холодного повітря, інакше ризикуєте застудитися.

4. Вживайте більше рідини. Нормальна серцева діяльність можлива тоді, коли електролітний стан організму збалансований. Тому поповнювати запас води потрібно обов’язково. Рекомендовано пити компот, узвар, підкислену воду. Слід обмежити вживання газованих напоїв.

5. Обмежте себе в жирній та гострій їжі. Та й взагалі у спеку рекомендують їсти менше, недарма й не хочеться. Віддавайте перевагу легким овочам та яскравим фруктам.

6. Носіть світлий і просторий одяг з натуральних тканин.

7. Уникайте вживання алкоголю, особливо "сильних" напоїв (горілка, коньяк). Обмежте куріння.

8. Частіше дивіться на зелене. У спеку люди схильні до астенії - загального занепаду сил. Зелений колір заспокоює та додає бадьорості, допомагає адаптуватися до стресу.

9. Замініть каву на чай. У чаї міститься достатня кількість кофеїну для того, щоб бути активним. Проте чай не вимиває з організму рідину, як це робить кава.

10. Утримайтеся від зайвих фізичних навантажень. Займайтеся спортом або рано вранці, або ввечері, коли сонце не дуже активне. У спеку організм значно збільшує енерговитрати, і зайві навантаження ускладнюють адаптацію до підвищеної температури.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.