Головна  →  Новини  →  12 червня 2019

Проблеми мікрорайону Осокорки на порядку денному

Проблеми мікрорайону Осокорки на порядку денному

Інспекційний об’їзд території Дарницького району був присвячений проблемам мікрорайону Осокорки. Унеможливлення стихійної торгівлі та асфальтування безгосподарчих вулиць стали головними темами наради за участі керівництва Дарницької райдержадміністрації.

Сьогодні настав час приймати нормативно-правові рішення на рівні міської влади, об'єднувати зусилля з депутатським корпусом для координації зусиль, що стосується неконтрольованої стихійної торгівлі. Для вирішення питання вкрай необхідна підтримка громадськості, поліції, органів самоорганізації населення. Адже станом на сьогодні, районна влада обмежена в своїх повноваженнях. Створення районної "демонтажної бригади", наділення її повноваженнями однозначно дало б результат.

«Наразі найбільша кількість осередків стихійної торгівлі припадає на територію біля підземних пішохідних переходів до станцій метрополітену, що перешкоджає вільному пересуванню громадян територією Дарницького району», - наголошує голова району Сергій Левада.

На виїзній нараді вирішили посилити співпрацю з працівниками органів внутрішніх справ з конфіскацією предметів стихійної торгівлі, що передбачено чинним законодавством України, заключити договори на вивіз сміття КП «Світоч» як організатора сезонного ярмарку на локації біля метро Осокорки та повністю звільнити тротуар для вільного проходу пішоходів.

Не оминули увагою й проблему вулиці, яку місцеві мешканці називають «Нижня Ващенка». Наразі, з виїздом на місце, голова району Сергій Левада та депутат Київської міської ради Ігор Мірошниченко обговорили план дій по асфальтуванню цього дорожнього об’єкту.

Перейти до спискуВерсiя для друку