КМДА Київська міська державна адміністрація


14 травня 2019

В Дарницькому районі триває процес перейменування двох вулиць на честь видатних кримськотатарських діячів!

В Дарницькому районі триває процес перейменування двох вулиць на честь видатних кримськотатарських діячів!

19 лютого, Комісія з найменувань при Київському міському голові абсолютною більшістю голосів підтримала пропозиції Меджлісу кримськотатарського народу, Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва та Кримського Дому щодо перейменування двох вулиць у столиці України на імена видатних кримськотатарських діячів – письменника та просвітника Ісмаїла Гаспринського та льотчика і борця за права кримських татар Амет-Хана Султана.

Зокрема, було запропонувано перейменувати:
• на честь Ісмаїла Гаспринського – вулицю Сормовську, названу на честь робітничого району у російському місті Нижній Новгород, де зосереджена низка провідних виробників російського озброєння;
• на честь Амет-Хана Султана – вулицю імені співробітника НКВС Костянтина Заслонова.

Обидві вулиці знаходяться у Дарницькому районі Києва, неподалік Дарницького вокзалу. Особливого символізму додає те, що вулиці Сормовська і Костянтина Заслонова перетинають вулиці, названі на честь відомих міст Криму – Сімферопольську, Ялтинську та Севастопольську.

Слідом за успішною підтримкою кримськотатарських пропозицій Комісією з найменувань, відбувається електронне громадське обговорення цих питань на офіційному порталі КМДА, яке триватиме два місяці. Голосування продовжуватиметься до 26 травня 2019 року.

https://forum.kyivcity.gov.ua/projects/view.php?P=579
https://forum.kyivcity.gov.ua/projects/view.php?P=580

Це перший крок до вшанування пам’яті видатних кримськотатарських діячів у Києві!

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.