Головна  →  Новини  →  13 травня 2019

Дарницький район лідирує за кількістю нових навчальних закладів за останні п'ять років. Однак чимало з них переповнені і знадобиться ще більше

Дарницький район лідирує за кількістю нових навчальних закладів за останні п'ять років. Однак чимало з них переповнені і знадобиться ще більше

Суботній інспекційний об’їзд території Дарницького району був присвячений освітній тематиці, а саме – цільовому призначенню майбутнього закладу освіти на вулиці Драгоманова,1в.

Історія будівництва цього навчального закладу почалася у 2012 році, коли компанія “Київміськбуд” розпочала будівництво комунального дитячого садочка. Зазначений об'єкт було включено до Програми економічного і соціального розвитку м. Києва з фінансуванням будівництва за рахунок бюджету міста. У 2014 році Департамент економіки дозволив залучити інвестора, за рахунок якого був побудований заклад. Приватний садочок ввели в експлуатацію, але працювати він поки не почав, більш того, згідно рішення КМДА, державна ліцензія №533 та №534 від 27.03.2019 року, розповсюджується на право провадження освітньої діяльності у сфері дошкільної та повної загальної середньої освіти.

Місцеві мешканці наполягають аби у мікрорайоні запрацював саме комунальний дошкільний заклад освіти, оскільки понад 20 тисяч гривень за місяць навчання у приватних родинам не по кишені.

«Ми звертаємося до депутатського корпусу Київради аби місто викупило у комунальну власність збудований об’єкт освіти та повернуло цільове призначення – дошкільний навчальний заклад. Адже відповідно до плану території, тут мав бути комунальний дитячий садочок, а не приватна школа”, - пояснив позицію Дарницької райдержадміністрації голова району Сергій Левада.

Наразі, щодо форми власності ведуться перемовини з містом та представником приватного закладу.

В рамках сьогоднішнього інспекційного об’їзду, не оминули увагою й інші актуальні питання даного мікрорайону, а саме – демонтаж МАФів довкола озера «Сонячного», зобов’язання балансоутримувачів відремонтувати асфальтове покриття на відрізку вулиці Драгоманова (від вулиці А.Ахматової до вулиці Здолбунівська), належне облаштування пішохідних переходів.

Перейти до спискуВерсiя для друку