КМДА Київська міська державна адміністрація


5 квітня 2019

В Дарницькому районі підписано Меморандум щодо забезпечення правопорядку та безпеки

В Дарницькому районі підписано Меморандум щодо забезпечення правопорядку та безпеки

Сьогодні, між Дарницькою районною в місті Києві державною адміністрацією, Дарницьким управлінням національної поліції та громадським формуванням «Муніципальна варта» підписано Меморандум про взаємодію у сфері забезпечення правопорядку та муніципальної безпеки на території Дарницького району міста Києва.

“Це тільки початок! Сьогодні ми об’єднуємо зусилля та підписуємо важливий документ у сфері забезпечення правопорядку та безпеки в Дарниці. Для чого ми це робимо? Це ще один крок до реалізації місцевої політики муніципальної безпеки, протидії злочинності в Дарницькому районі”, - сказав голова Сергій Левада.
Так, згідно з документом, сторони узгоджуватимуть заходи, спрямовані на профілактику та протидію злочинності на території Дарницького району. Термін дії Меморандуму – три роки.

«Ми підтвердили, що можемо спільно працювати та досягати результатів. У нас є повне порозуміння. Поліція продовжуватиме залучати та координувати роботу громадського формування", - зазначив начальник Дарницького Управління національної поліції України Сергій Чернишев під час церемонії підписання Меморандуму.

Також за словами голови «Муніципальної варти» міста Києва Ігоря Марі, сьогодні можливо розглядати пропозиції із залучення "Муніципальної варти Дарницького району міста Києва" для наведення ладу в питаннях стихійної торгівлі та охорони закладів освіти – шкіл та садочків Дарницького району.

Учасники підписання Меморандуму також дійшли попередньої згоди щодо проекту Kyiv Smart City – "Безпечна столиця" зі встановлення смарт-камер відеоспостереження, які об'єднають в єдиний загальноміський комплекс відеоспостереження.
"Це дозволить повністю охопити Дарницький район. Зокрема, посилити безпеку в громадських місцях, на великих інфраструктурних об'єктах та виходах з метро", - зазначили учасники заходу.

Співпраця з Муніципальною вартою з паперового режиму роботи вже перейшла в практичні кроки – розпочали з цілодобового патрулювання парку «Партизанська слава» та охорони об’єктів закладів освіти. І це лише початок!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.