Головна  →  Новини  →  25 березня 2019

Зарплата “в конвертах” – робота без гарантії, майбутнє без пенсії

Зарплата “в конвертах” – робота без гарантії, майбутнє без пенсії

Важливою проблемою нині є легалізація зайнятості населення та заробітної плати, яка передбачає зменшення кількості осіб, які збагачуються за рахунок інших, та збільшення надходжень до бюджету коштів, які приховуються від держави.

Для багатьох зарплата “у конвертах” стала звичним явищем і навіть нормою. Так, працівники думають, доки молоді, можуть не влаштовуватись на роботу офіційно, навіщо платити податки. Нелегальне працевлаштування та зарплата “в конверті” є прямим шляхом до злиденної старості. Адже відсутність відрахувань єдиного соціального внеску приведе до мінімальної пенсії або її відсутності. Нелегальне працевлаштування обмежує працівника також у доступі до соціальних гарантій.

Не краще відносяться до даної проблеми і керівники деяких  підприємств і фізичні особи-підприємці, встановлюючи заробітну плату на рівні мінімальної, не розуміючи значення і відповідальність таких кроків.

Шановні громадяни! Не дайте позбавити себе соціальних благ, забезпечте собі старість та не дайте зробити себе порушниками законодавства.

Шановні  роботодавці!  Не  чекайте  проведення  перевірки,  своєчасно

оформляйте  найманих робітників, виплачуйте і відображайте у звітності реальну заробітну плату.

Пам’ятайте, ухилення від сплати податків в усіх проявах, у тому числі шляхом використання нелегальної найманої праці тягне фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність!

Зарплата “в конвертах” – робота без гарантії, майбутнє без пенсії. Погоджуючись на нелегальну або ж напівлегальну зарплату, тобто на зарплату “в конверті”, громадяни ризикують своїм майбутнім.

Перейти до спискуВерсiя для друку