Головна  →  Новини  →  14 березня 2019

"В серцях і душах, вони не вмирають": у Дарницькому районі встановили три меморіальні дошки героям АТО

"В серцях і душах, вони не вмирають": у Дарницькому районі встановили три меморіальні дошки героям АТО

Сьогодні Дарницький район відзначає День українського добровольця — свято, що з’явилося в Україні 14 березня.

І тому, саме в цей день, одночасно у трьох місцях, дарничани вшанували подвиг та пам’ять своїх земляків, які навчалися та проживали у Дарницькому районі столиці й віддали своє життя захищаючи рідну країну та кожного з нас.

Олег БОГАЧОВ, Дмитро КУЗЬМІН та Андрій ШАМШУР – герої дарничани, які за покликом серця першими пішли у бій.

На відкритті кожної з дощок слово про загиблого було надано родичам героїв – матерям та дружинам. Своїми спогадами про наших воїнів-дарничан ділилися побратими по службі.

За виготовлення дощок взялися члени Громадської спілки «Братерство учасників бойових дій України» на чолі з Геннадієм КОРОЛЮКОМ.

«Сьогоднішня подія це лише краплина тієї данини пам’яті на яку заслуговують загиблі герої. Ми і надалі маємо пам’ятати про славно полеглих у війні на сході України та їх подвиг, надалі дбати про їх близьких та рідних», - зазначив Геннадій КОРОЛЮК.

«Сьогодні багато дарничан беруть участь  у  неоголошеній війні  на Сході нашої держави, яка забрала не одне життя  воїнів, які не вагаючись стали на захист рідної Батьківщини. 34 воїнів-дарничан загинули,  захищаючи свою землю. Дарниця завжди пам’ятатиме своїх земляків, які віддали своє життя, захищаючи незалежність і  цілісність України», - згадав у своєму виступі всіх полеглих дарничан виконувач обов’язків голови Дарницької РДА Петро ЗАХАРЧЕНКО на відкритті меморіальної дошки Дмитрові КУЗЬМІНУ на фасаді будинку по проспекту Петра Григоренка, де мешкав Дмитро.

«Їхній героїзм вчитиме майбутні покоління школярів таким звичним, але часом надскладним людським якостям як гідність, повага, любов і вірність», - виступив перед присутніми керівник апарату Дарницької РДА Микола КАЛАШНИК на відкритті меморіальної дошки Андрію ШАМШУРУ  в гімназії №290, де навчався Андрій.

«В першу чергу хочемо подякувати батькам Олега за те, що виховали гідного сина, який, захищаючи Батьківщину, віддав за неї найдорожче – своє життя.  Він є справжнім героєм для кожного з нас», - виступив на відкритті заступник керівника апарату Дарницької РДА Максим СЕМЕНЕЦЬ в спеціалізованій загальноосвітній школі №274, де навчався Олег.

Цією подією дарничани вкотре довели, що  шанують своїх героїв-захисників. Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація дякує всім хто долучився до цього заходу, всім хто допомагав його провести.

На заходах були присутні: керівництво Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації – виконувач обов’язків голови Петро ЗАХАРЧЕНКО, керівник апарату Микола КАЛАШНИК, депутати Київської міської ради – Ігор МІРОШНИЧЕНКО та Віталій ПАВЛИК, голова Громадської спілки «Братерство учасників бойових дій України»   Геннадій КОРОЛЮК, лідер  Всеукраїнського жіночого руху «За вільну Україну» Раїса ШМАТКО, представники українського громадсько-політичного руху «Організації українських націоналістів», воїни АТО, родичі загиблих героїв, учнівська молодь, громадські організації, місцеві жителі та гості з Києва.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку