КМДА Київська міська державна адміністрація


11 лютого 2019

Київ заручився підтримкою французької компанії для боротьби зі сміттям – мер Києва

Київ заручився підтримкою французької компанії для боротьби зі сміттям – мер Києва

«Французька компанія «СЮЕЗ Інтернешнл CAC» з якою був підписаний меморандум – це найбільша компанія в Європі, що стосується переробки сміття, водоочищення. І це дійсно одна з найкращих компаній».

Про це розповів в інтерв’ю телеканалу «Києва» голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко.

«Ситуація зі сміттям у Києві достатньо складна. Ми щороку продукуємо 1, 2 мільйона тонн сміття. Не таємниця, що полігон №5 переповнений та не відповідає усім сучасним вимогам. Також не є таємницею, що сміттєспалювальний завод, який ми взяли зараз в управління, теж не відповідає багатьом сучасним викликам», – розповів він.

«Його побудували у 1981 році, там вже була реконструкція, але нам потрібно ще вкладати гроші для того щоб викидів у повітря не було, оскільки кияни скаржаться», – додав мер Києва.

«Наразі одним із ключових питань для міста Києва є залучення компаній, які мають великий досвід та працюють на найвищому рівні, які можуть дати можливість утилізації сміття без проблем для навколишнього середовища», – зазначив Віталій Кличко.

«У цьому напрямку ми підписали меморандум про співпрацю і зараз напрацьовуємо напрямки щодо будівництва нових сміттєпереробних заводів», – розповів очільник столиці.

«Також ми розглядаємо реконструкції заводу “Енергія”», – додав він.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.