КМДА Київська міська державна адміністрація


24 січня 2019

16 лютого відбудеться благодійний концерт з нагоди 125-річчя ПСО "Сокіл"

16 лютого відбудеться благодійний концерт з нагоди 125-річчя ПСО "Сокіл"

Організація "Сокіл" була заснована 11 лютого 1894 року у Львові. Зразком були польські та чеські патріотично-гімнастичні товариства Австро-Угорської імперії. Українське товариство позиціонувало себе як патріотичне тіловиховне, руханкове. Пізніше основоположниками, а також членами товариства "Сокіл", перейменованого в "Сокіл-Батько", були такі видатні особистості, як: Василь Нагірний, Альфред Будзиновський, Іван Боберський, Лонгин Цегельський, Микола Міхновський, Михайло Волошин та інші. Значна частина членів товариства "Сокіл", що брали участь в житті організації, були видатними діячами ЗУНР та УНР, учасниками Української Революції та Визвольних Змагань 1918-1921 років. У 1939 році організація була заборонена окупаційною більшовицькою  владою.

З 1922 до 1940 рік товариство "Сокіл-Батько" мало дієві осередки в Чехо-Словаччині (нині Чехія та Словаччина) та Югославії (нині країни Балканського півострова). Великого розвитку товариство зазнало серед українських емігрантів Аргентини.

З жовтня 2006 товариство "Сокіл-Батько" відновлено як військово-спортивна Всеукраїнська громадська організація "Сокіл". Метою є національно-патріотичне виховання молоді. За час своєї діяльності організація розбудувала осередки у всіх регіонах України. окрім окупованого півострова Крим та районів Донецької та Луганської областей. Члени організації брали активну участь в Революції Гідності та АТО.

16 лютого 2019 року  о 19:30 з нагоди 125-ї річниці від заснування патріотичної спортивної організації "Сокіл" відбудеться благодійний концерт в Києві.

Місце проведення: вул. Жилянська, 107



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.