Головна  →  Новини  →  22 січня 2019

100-річчя з Дня Соборності України!

100-річчя з Дня Соборності України!

Вітаю всіх з річницею від Дня Соборності України, святом, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

В цей день рівно 100 років тому століттями розділений український народ визволився з неволі — Наддніпрянщина вийшла з Російської, а Західна Україна — з Австро-Угорської імперії — і возз'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі.

Головний урок Злуки – це усвідомлення того, що тільки в єдності сила і перемога.

У цей доленосний час активного становлення нашої державності ми не маємо бути сторонніми спостерігачами, а маємо стати активними творцями власного майбутнього, адже Соборність  України означає духовну згуртованість усіх громадян, незалежно від їхньої національності та регіону проживання.

У цей день ми особливо задумуємося над істиною: незважаючи на те, де ми народилися чи живемо – у Дарницькому районі, Слобожанщині чи Галичині – ми є українцями, нащадками лицарів Київської Русі й запорізьких козаків.

Для кожного громадянина України настав час відчути себе повноцінним господарем держави.

Бажаю всім нам любові до рідної дарницької землі. Миру, добробуту, мудрості у прийнятті будь-яких рішень. Нехай віра в європейську, демократичну, соборну й економічно багату Україну надихає нас на нові звершення заради процвітання кожної дарницької родини!

Слава нашій Вітчизні – єдиній, соборній, неподільній! Зі святом нашого єднання!

 

Виконувач обов'язків голови                                                                         Петро ЗАХАРЧЕНКО

Перейти до спискуВерсiя для друку