Головна  →  Анонси  →  18 січня 2019

До уваги мешканців та гостей Дарницького району!

До уваги мешканців та гостей Дарницького району!

Повідомляємо вам, що з нагоди святкування Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, заплановано та буде проведена низка заходів:

1. «Живий ланцюг Соборності» - захід, проведення якого Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація підтримує щорічно. Мешканці і гості Києва символічно об’єднають береги Дніпра «живим ланцюгом» на мосту Патона в Києві. 
Захід відбудеться за сприяння Департаменту молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) 22 січня 2019 року о 8.00 на мосту Патона. 
День Соборності - це особливий день в історії нашої держави. Це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель та єдності нації. «Живий ланцюг» - символічна акція, яка вже багато років висвітлює ідею всеукраїнської єдності.
Делегація від Дарницького району прийматиме участь у заході, тож запрошуємо приєднатися всіх охочих! Ще раз покажемо всьому світу, що Україна є і буде єдиною, соборною державою!

Детальну інформацію про проведення даного заходу можна отримати за посиланням: https://dms.kievcity.gov.ua/news/44.html

2. Дарницький район відзначить 100-річчя Дня Соборності України урочистим покладанням квітів до меморіальної композиції «Пам`яті героїв Євромайдану». Церемонія покладання квітів відбудеться 22 січня 2019 року о 10.00 біля на площі перед адмінбудівлею Дарницької РДА за адресою: вул. О. Кошиця, 11.
Запрошуємо взяти участь в заході представників усіх інститутів громадянського суспільства, депутатський корпус району та усіх бажаючих мешканців та гостей району.

3. Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація оголошує початок флешмобу «МИ ХОЧЕМО МИРУ». 
В даному флешмобі прийматиме участь прапор-рекордсмен, найдовший державний прапор в Україні, який був розгорнутий в Дарницькому районі на День прапора у 2018 році. 
Сила України – в єдності! Державний прапор – символ, який завжди єднає людей навколо себе. Тому частинки цього історичного прапору, у вигляді державних прапорів, будуть роздані усім школам Дарницького району, після чого їх буде відправлено до шкіл Сходу України. Учні шкіл нашого району та учні шкіл Сходу напишуть свої побажання та своє бачення картини миру в Україні. Після цього ці прапори з побажаннями дітей буде передано до всіх посольств, які знаходяться на території України. 
Запрошуємо всіх небайдужих дарничан приєднатися до даного флешмобу і збору подарунків, які будуть передані разом з прапорами до шкіл Сходу.
Художню літературу українською мовою, фарби, маркери, альбоми для малювання, м’які іграшки можна приносити до приміщення Ради волонтерів при Дарницькій РДА за адресою: вул. О. Кошиця, 11 з 22.01.2019 року протягом тижня.

4. Також, Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація в рамках підготовки до ювілейної дати з нагоди святкування Дня Дарниці (у наступному році нам виповниться 85 років) та в з нагоди святкування Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки УНР та ЗНР ініціює початок збору інформації про видатних дарничан, які мешкали та мешкають в нашому районі. 
Просимо всіх охочих долучатися до надання такої інформації. Якщо ви знаєте людей, які на вашу думку достойні звання «Видатного дарничанина» - просимо надсилати інформацію про цю людину за електронною адресою: [email protected] з надписом у назві листа "Видатний ДАРНИЧАНИН".
Після збору інформації буде проведено електронне голосування, за результатами якого буде видано інформативний буклет «Видатні дарничани».

Перейти до спискуВерсiя для друку