КМДА Київська міська державна адміністрація


21 листопада 2018

Дорогі дарничани! 21 листопада - День Гідності та Свободи

Дорогі дарничани! 21 листопада - День Гідності та Свободи

П’ять років тому кілька сотень сміливих дівчат та юнаків, без участі жодних політиків, зібралися на Євромайдан. За лічені дні вже мільйони українців вийшли на площі й вулиці щоб продемонструвати свій проєвропейський вибір.

Серед них був і простий дарничанин Юрій Пасхалін - боєць Небесної Сотні

Та в листопаді тринадцятого ніхто навіть уявити собі не міг наскільки важкі випробування підготувала всім нам доля… І яку високу ціну випаде заплатити за такі цінності як свобода, гідність та незалежність.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності Юрій Пасхалін удостоєний Звання Герой України посмертно.

Світла пам’ять про Героїв Небесної Сотні і біль утрати наших кращих громадян об’єднали всіх українців, всіх дарничан, об’єднали всі куточки нашої країни. Одразу після перемоги Революції Гідності найкращі і найсміливіші майданівці вирушили прямо на фронт.

Нажаль війна продовжується і дотепер. На сході країни і досі гинуть наші герої – українці, серед яких чимало дарничан.

День Гідності та Свободи – це наша спільна пам’ять, вшанування боротьби всіх українців. І сьогодні ми відзначаємо цей День, не маючи жодних сумнівів у наших спільних намірах і нашій спільній меті: реалізації демократичної та успішної країни.

Отже, дякую шановні дарничани, що нашу європейську столицю, наш європейський Дарницький район ми будуємо разом!

Вітаю всіх вас з Днем Гідності та Свободи.

Бажаю кожному дарничанину, кожній родині мирного неба, добробуту й злагоди в домівках, віри та впевненості в завтрашньому дні!

 

Виконувач обов'язків голови                                                   Петро ЗАХАРЧЕНКО



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.