КМДА Київська міська державна адміністрація


29 серпня 2018

16 вересня у парку «Перемога» відсвяткують День батька

16 вересня у парку «Перемога» відсвяткують День батька

16 вересня з 11:00 до 18:00 у столичному парку «Перемога» відбудеться загальноміський соціокультурний захід із нагоди святкування Всенародного дня батька. 

Мета заходу – пропагування відповідального батьківства, підвищення ролі батька у родині та суспільстві.

Вхід вільний

Під час свята для дітей і дорослих облаштують безкоштовні ігрові та освітні майданчики, організують конкурси, інтерактивні розваги, розіграші призів, концертну програму.

Сьогодні в Україні 45% дітей до 16 років живуть без біологічного батька. Ще більше дітей страждає від емоційної та духовної відсутності тата, що негативно впливає на благополуччя дітей і родини загалом.

Ми хочемо привернути увагу громадськості до важливості ролі батька у родинному житті, підтримати чоловіків, які присвятили себе своїй сім’ї, а також сприяти формуванню в українському суспільстві відповідального ставлення до батьківства та залученню сильної половини до виховного процесу.

Місце проведення: ст. м. «Дарниця», парк «Перемога».

День батька – це щорічне свято на честь усіх татусів, яке відзначають у 52 країнах світу. В Україні Всенародний день батька відзначатиметься вже дев’ятий рік поспіль. 2007 року «Міжнародний центр батьківства» заснував громадську ініціативу щодо святкування в Україні Дня Батька, об’єднавши понад 70-ти громадських і релігійних організацій у всій країні. Починаючи з 2009 року, третя неділя вересня набула на громадському рівні статусу Всенародного дня батька та щорічно відзначається в Києві та обласних містах України.

Відповідно до проекту указу Президента України «Про День батька», цей день запропоновано відзначати щороку у третю неділю вересня. Зазначений проект указу 23 вересня 2013 року схвалено урядом. Сьогодні ініціатива широко підтримана громадськими організаціями в більшості обласних міст України.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.