Головна  →  Новини  →  16 липня 2018

Відбулася презентація книги "Дарниця: роки, події, люди"

Відбулася презентація книги "Дарниця: роки, події, люди"

13 липня у Дарницькому районі (публічна бібліотека №160) відбулася презентація книги "Дарниця: роки, події, люди". 
Зі вступним словом виступив голова «Спілки ветеранів-керівників Дарницького району міста Києва» Микола Григорович Гузенко, який подарував перші екземпляри книги керівництву Дарницької РДА – виконувачу обов’язків голови П.ЗАХАРЧЕНКУ та керівнику апарату М.КАЛАШНИКУ. 
А презентували її, в минулому керівники району, інженери Київського радіозаводу, працівники науки, культури – М.ГУЗЕНКО, Б.ВАСИЛЕНКО, М.СТОРОЖУК, Т.КОЛЯДА.
Слова вдячності говорив виконувач обов’язків голови Дарницької адміністрації П.ЗАХАРЧЕНКО. Очільник району вручив редакційній колегії Подяки та Почесні грамоти від мера Києва Віталія Кличка. 
Книга "Дарниця: роки, події, люди"- це унікальне видання на яке чекало чимало дарничан, а тепер зібрані матеріали можна використовувати на уроках країнознавства, історії, географії, економіки. Пошукова робота видавців-ентузіастів в архівах, вивчення періодичних видань, наукових праць, численні консультації з вченими сьогодні дають нам змогу доторкнутись до історії Дарниці.
Дарничани знають Миколу Григоровича як активного патріота, який свого часу він був одним із очільників Дарницького району, а на посаді радника Адміністрації Президента України працював до виходу на заслужений відпочинок, нагороджений орденами «Трудового червоного прапора» (1982 р.) та «За заслуги» ІІІ ступеня (2012 р.).
Книга "Дарниця: роки, події, люди" ‒ результат колективних зусиль людей, об’єднаних ідеєю вивчення та збереження історичної спадщини Дарниці як складової історії Києва.
М.ГУЗЕНКО, як очільник редакційної колегії, презентував кілька примірників першої книги із запланованої трилогії «Дарниця: роки, події, люди». Першу книгу відкриває історико-краєзнавчий екскурс "Дарниця: минувшина і сьогодення", який знайомить читача з останніми досягненнями істориків та краєзнавців у дослідженні історії київського Лівобережжя, висвітлює багато нових та цікавих аспектів історії виникнення поселень, походження топонімів, містить уточнені дані з адміністративно-територіального устрою, докладно розповідає про основні етапи виникнення та розвитку Дарницького району, побудови інфраструктурних об’єктів. Другий розділ присвячений історії становлення та розвитку трудових колективів фанерного заводу, ДВРЗ, Київського радіозаводу. Спогади та нариси членів спілки об’єднані у третьому розділі книги. З них можна відчути дух часу, зрозуміти чим жили люди, руками яких створювалася сучасна Дарниця. Розрахована на істориків, краєзнавців та всіх, хто цікавиться історією Києва, історією рідного Дарницького району столиці. Наразі книга доступна до читання в електронній бібліотеці Інституту історії України Національної академії наук України, як така, що має наукову цінність, та у мережі Центральної  бібліотечної системи Дарницького району.

Перейти до спискуВерсiя для друку