КМДА Київська міська державна адміністрація


21 травня 2018

Залізнична гілка до аеропорту «Бориспіль» буде побудована вчасно до 01 грудня 2018 року

Залізнична гілка до аеропорту «Бориспіль» буде побудована вчасно до 01 грудня 2018 року

удівництво швидкісної лінії залізничного сполучення з найбільшим аеропортом країни - міжнародним аеропортом «Бориспіль» буде завершено вчасно - у раніше погоджений термін. Про це повідомив в.о.голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов під час зустрічі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

«Важкий строк, але до 1 грудня об’єкт буде зданий. Будівництво розпочали. Зараз фінально погоджуємо вигляд станції», - сказав Євген Кравцов.

«Важливо до 1 грудня завершити проект і надати пасажирам альтернативний транспорт - аби якісно добиратися до аеропорту або з аеропорту по місту та по інших містах України», - наголосив у свою чергу Глава Уряду.

Довідково

У лютому поточного року Кабінет Міністрів України підтримав розроблений ПАТ «Укрзалізниця» проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення в «Бориспіль».

Глава Уряду тоді наголошував, що статистика підтверджує зростання попиту на послуги повітряного транспорту. Річний пасажиропотік аеропорту «Бориспіль» за підсумками 2017 року становив 7-8 млн пасажирів. Але досі пасажири не мають зручного способу дістатися до аеропорту або з аеропорту до Києва. Саме тому технічне рішення цієї проблеми було напрацьовано в стислі терміни.

Згідно з проектом будівництва, лінія буде прокладена від вокзалу «Київ-Пасажирський», через станцію «Видубичі» до терміналу D аеропорту «Бориспіль». Розрахунковий час у дорозі – 35 хвилин.

Рухомий склад, який буде використовуватися на лінії – 11 поїздів PESA 620м на 91 місце та 2 поїзди PESA 630м на 192 місця.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.