КМДА Київська міська державна адміністрація


10 травня 2018

Дарницькі ветерани Другої світової війни завжди у строю!

Дарницькі ветерани Другої світової війни завжди у строю!

Ветерани з Дарницького району столиці взяли участь в акції «Пам’ятаємо - Перемагаємо» на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

В цей день, 9 травня, кияни та гості столиці згадали і вшанували тих, хто боровся з нацизмом, хто самовіддано і героїчно захищав свою землю. Із кожним роком все менше живих історій, все менше учасників і очевидців тих подій. 

Дарничани  повинні пам’ятати...  Якби ви тільки знали, як вони хвилюються, думаючи, що їх можуть забути. Як чекають цього єдиного дня, коли кожен із них із гордістю одягне парадний костюм і прийде до пам’ятного знаку, щоб вшанувати історію, до якої причетний. Чи помічали ви, як наповнюються слізьми їхні очі під час святкового параду, коли із сумом на обличчі вони згадують ті тривожні і важкі події? 

163 ветерани Другої світової війни налічується у Дарницькому районі.

І 9 травня кожен з них як ніколи розуміє справжню ціну словам «мир».

Сьогодні, так само, як 73 роки тому, українцям зі зброєю в руках доводиться відстоювати цілісність та незалежність своєї держави. І кожен із нас вірить, що незабаром довгоочікуваний мир нарешті запанує в Україні.

Кожен дарничанин має пам'ятати та шанувати тих, хто у різні часи боронив нашу землю. І ми повинні робити все, щоб не повторювалися трагічні помилки минулого, які накрили тоді війною всю Європу. Нам потрібна єдність заради миру в нашій державі, заради спокою в Європі.

ФОТОРЕПОРТАЖ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.