КМДА Київська міська державна адміністрація


8 травня 2018

Дорогі ветерани, захисники Української держави, дарничани!

Дорогі ветерани, захисники Української держави, дарничани!

Сьогодні велике свято для кожного з нас. Ми відзначаємо чергову річницю Перемоги над фашистською Німеччиною. Незважаючи на те, що цей день все далі йде в глибину років, перемога має величезне історичне значення для України. Сьогодні залишилося так мало людей, кому ми особисто можемо сказати «дякуємо» за цей подвиг. Дуже хочеться, щоб теперішні і майбутні молоді покоління шанували і поважали цей важливий день і все, що за ним стоїть.

08 травня проголошене Днем пам’яті та примирення, 09 травня – Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Вже п’ятий рік поспіль 08 травня День пам’яті та примирення ми відзначаємо в унісон з більшістю європейських країн. Двадцять третя нуль одна 08 травня сорок п’ятого року – момент, коли було припинено вогонь, і в Європі настала перша хвилина вистражданого миру.

Друга світова -  найжахливіша в історії війна. 65 мільйонів вбитих по всьому світу, із них – від восьми до десяти мільйонів - українці. На наших теренах точилися активні бойові дії. Війна – це понад два мільйони вивезених на примусові роботи дівчат та юнаків з України. Це -  каторга й концтабори. Це - трагедія народів світу.

Відзначаючи сьогодні День пам’яті та примирення ми в першу чергу віддаємо данину поваги мільйонам наших співвітчизників, які рятували від нацизму Україну, Європу та світ.

Засвідчую найглибшу повагу і шану усім ветеранам Другої світової війни, учасникам українського визвольного руху, всім, хто зазнав жахів нацистських переслідувань. Дякую українським військовослужбовцям за мужність у захисті країни від російської агресії. Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати. Ми перемогли і будемо перемагати завжди, адже сила нашого народу в любові до своєї Батьківщини та непереборному бажанні жити у вільній, щасливій і мирній країні! Пишаймося подвигом нашого народу і передаватимемо пам’ять про нього своїм дітям і онукам.

Миру в країну і благополуччя в родину!

 

Виконувач обов’язків голови                     В.ЛОЗОВИЙ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.