КМДА Київська міська державна адміністрація


26 квітня 2018

Гордість району – фестиваль позашкілля - «KidsFest «Дарниця» - 2018»

Гордість району – фестиваль позашкілля - «KidsFest «Дарниця» - 2018»

За сприяння Софії Русової у 1918 році в Україні були створені перші центри позашкільної творчої діяльності школярів: численні клуби, дитячі майданчики, комуни, майстерні, різноманітні секції за змістом роботи. Ці організації стали прототипом сучасних закладів позашкільної освіти.

Саме з нагоди 100-річчя позашкільної освіти та позакласної роботи в Україні, з метою підтримки творчих здібностей дітей і розвитку системи позашкільної освіти в районі управлінням освіти проводиться районний фестиваль позашкілля «KidsFest «Дарниця» - 2018».

На теперішній час в Дарницькому районі функціонують шість закладів позашкільної освіти, підпорядкованих управлінню освіти:

- Дитячо-юнацький центр, якому в наступному році виповнюється 50 років з часу створення;

-Центр технічної творчості та професійної орієнтації шкільної молоді, створений у 1981 році;

-Будинок дитячої та юнацької творчості «Дивоцвіт», який у цьому році святкує своє 30-річчя;

- Центр дитячої та юнацької творчості, який працює з 1993 року: і зовсім молоді заклади;

- Дитячо-юнацька школа «Дарниця», яка була відкрита у січні 2017 року - Центр позашкільної освіти, який роэпочав роботу 1 лютого 2018 року. На теперішній час у 528 гуртках здобувають позашкільну освіту 7665 учнів; у 78 гpyпax ДЮСШ «Дарниця» - 1069 дітей.

Заняття у гуртках проводяться на безоплатній основі.

За останні роки суттєво збільшилося фінансування діяльних закладів позашкільної освіти з бюджету міста Києва.

За останні 3 роки виконані роботи щодо заміни вікон на металопластикові у всіх закладах, придбані нові меблі, обладнання, комп'ютерна техніка, інвентар тощо.

В закладах освіти району працюють 25 творчих о6'єднань, гуртків, які мають почесне звання «Зразковий художній колектив» та 3—«Народних художніх колективів». У 2017 і 2018 навчальному році порушено питання про присвоєння почесного звання «Зразковий художній колектив» ще 4 дитячим творчим колективам.

Ми пишаємося здобутками наших творчих дітей, колективів. Тільки у l кварталі 2018 року учні, вихованці та дитячі творчі колективи закладів освіти району взяли участь у 25 конкурсах, фестивалях, виставках дитячої творчості різного рівня та здобули впевнені перемоги.

Протягом тижня з 23 по 27 квітня позашкільні заклади презентовyють творчі звіти своїх досягнень. Глядачі вже побачили виступи найкращих колективів, виставку творчих робіт, змогли стати учасниками майстер-класів з початкового моделювання та глядачами справжнього шоу із запуску авіамоделей.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.