КМДА Київська міська державна адміністрація


24 квітня 2018

Український тиждень імунізації 23-29 квітня 2018 року

Український тиждень імунізації 23-29 квітня 2018 року

Питання вакцинації чи, точніше, проблема недостатнього охоплення населення вакцинацією є нині особливо нагальною. Випадки захворювання на поліомієліт, кашлюк та кір, що мали місце останнім часом, дістали широке висвітлення у ЗМІ.

Імунізація рятує мільйони людських життів і отримала широке визнання в якості одного з найбільш дієвих та ефективних заходів у сфері охорони здоров’я. Разом з тим, у світі нараховується більше 19 млн. невакцинованих або недостатньо вакцинованих дітей, які піддаються серйозним ризикам потенційно смертельних захворювань.

Український тиждень імунізації покликаний привернути увагу до колективних дій, які необхідні для захисту кожної людини від хвороб, які можливо попередити за допомогою вакцин. Тема тижня в цьому році закликає громадськість і окремих людей зробити все для розширення охоплення імунізацією на благо всього суспільства. 

Планова імунізація є наріжним каменем первинної медико-санітарної допомоги. Вона забезпечує уже на початку життя людини контакт з Центром первинної медико-санітарної допомоги, та дає кожній дитині шанс на здорове життя із самого народження. А це надзвичайно важливо в умовах розвитку стійкості збудників інфекційних хвороб до антимікробних препаратів.

Переваги вакцинації все більше поширюються на підлітків і дорослих людей завдяки захисту від таких небезпечних хвороб як грип, менінгіт, а також онкологічні захворювання (рак шийки матки та печінки), які розвиваються у зрілому віці. 

В Україні з метою попередження інфекційних захворювань проводиться рутинна імунізація населення проти 10 інфекцій: дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту, туберкульозу, вірусного гепатиту В, кору, епідемічного паротиту, червінки (краснухи), Hib-інфекцій. Для порівняння, у США імунізація проводиться проти 16 інфекцій, у Швейцарії – 14, Німеччині та Австрії – 13.

З метою підвищення обізнаності населення Дарницького району з питань імунізації, 26.04.2018 року о 15.00 годині відбудеться зустріч представників Громадської організації «Батьки за вакцинацію» з населенням району. На зустріч запрошуються всі бажаючі.

Місце зустрічі: актова зала КНП «ЦПМСД №3 Дарницького району» за адресою: Харківське шосе, 121, 3 поверх.

  Крім того, в Центрах первинної медико-санітарної допомоги плануються провести:

- протягом квітня місяця - інтерактивні зустрічі лікарів-педіатрів з батьками (КНП «ЦПМСД Дарницького району» за адресою: вул.Урлівська, 13);

- 25.04.2018 - День відкритих дверей (кабінет щеплень КНП «ЦПМСД №3 Дарницького району» за адресою: Харківське шосе, 121).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.