Головна  →  Новини  →  3 квітня 2018

Дорогі мешканці Дарницького району! Від щирого серця вітаю вас із 83-ю річницею нашої рідної Дарниці!

Дорогі мешканці Дарницького району! Від щирого серця вітаю вас із 83-ю річницею нашої рідної Дарниці!

Сьогодні особливе свято для кожного, хто називає себе «дарничанин». В цей день ми відчуваємо себе частинкою єдиного цілого, великої дружної родини. 

Хоч офіційною датою створення району вважають 03 квітня 1935 року, та історія регіону налічує не одне століття.

З прадавніх часів відомі поселення на території сучасного Дарницького району. Першою офіційною згадкою про Дарницю вважається 1509 рік.

Сучасні межі Дарницького району були затверджені рішенням Київської міської ради від 27 квітня 2001 року. Наш район є одним із найбільших у столиці – його площа сягає 13363,0 га, (16,0 % території м. Києва)

А з 2001 року до складу району входять масиви - Харківський, Осокорки, Позняки, Нова Дарниця, Рембаза та Бортничі. 

Станом на сьогодні, понад 340 тис. осіб проживає на території Дарницького району столиці. Такими темпами, на 90-у річницю ми з вами будемо найчисельнішою районною громадою столиці. А темп наші мешканці взяли хороший, адже найбільше немовлят у столиці за останнє десятиріччя також народжується на Дарниці.

Дарницький район живий, постійно змінюється. Рушійною силою розвитку Дарниці є творча енергія його мешканців. Щира подяка усім, кому небайдужа доля району, хто вклав частинку своєї душі і праці в те, щоб ми могли пишатися Дарницею!

Цього дня почуваємося іменинниками, а наші серця переповнює радість і гордість за наш район, який став затишною домівкою та поєднав нас в одну велику родину.

Шановні дарничани та гості! Нехай святкова дата – 83 роки – стане приводом для гордості за наш район: за наших мешканців, наших героїв та нашу велику родину. Бажаю кожній сім’ї великого родинного щастя, наснаги, успіхів, вагомих здобутків у щоденній праці! З днем народження, Дарнице!

З повагою

В.о. голови                                                           П.ЗАХАРЧЕНКО

Перейти до спискуВерсiя для друку