КМДА Київська міська державна адміністрація


26 березня 2018

Відкриття виставки-музею «БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ. ДАРНИЦЯ»

Відкриття виставки-музею «БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ. ДАРНИЦЯ»

4 квітня 2018 року о 10:00 годині за підтримки Дарницької районної в м. Києві державної адміністрації в гімназії № 290 (за адресою: вул. Ревуцького, 13-А) відбудеться урочисте відкриття виставки-музею «БЛОКПОСТ ПАМ’ЯТІ. ДАРНИЦЯ», що буде працювати протягом двох місяців.

Під час урочистого відкриття виставки будуть присутні рідні й близькі загиблих воїнів Дарницького району, учасники бойових дій, волонтери, представники громадськості, директори шкіл, ліцеїв та гімназій нашого району. Також буде представлена експозиція «Стіна пам’яті загиблих захисників України», яка присвячена 32 загиблим воїнам-дарничанам.

Головна мета цієї виставки полягає у збереженні пам'яті про захисників України, зокрема дарничан, які віддали своє життя у війні проти російських окупантів, а також у сприянні патріотичному вихованню молоді, переважно школярів та студентів вищих навчальних закладів.

«Блокпост Пам'яті» - це пересувна виставка, що представлена ​​у 34 вітринах, де зібрано понад чотириста експонатів – документи, речі загиблих українських військових, бійців добровольчих батальйонів, Національної гвардії України, підрозділів МВС та СБУ.

На виставці також буде представлена «Книга Пам’яті» полеглих за Україну. Станом на 30 січня 2018 року до неї внесено імена 3815 загиблих захисників. У книзі викладено стислі біографії та фото військових, які загинули у період з березня 2014 по 31 жовтня 2017 року. Книга буде у вигляді терміналу та буде працювати під час усієї виставки у онлайн режимі.

Організаторами цієї виставки-музею є громадські діячі, волонтери: П.НЕТЕСОВ, Г.СІНЦОВ, О.ГРАБ та громадські організації: МАДФ «Цитадель», ГР «Тут починається Київ», ГО «Дарницька Громадська Варта», ГО «Браття», ТОВ «Активна Країна», а також управління освіти ДРДА на чолі із Є.СПИСОВСЬКОЮ.
Координує виставку від Дарницької РДА Н.КОЛЯДА.
Виставка підтримана депутатами різних рівнів.

За додатковою інформацією звертатися до Павла Нетесова, голови правління ГО МАДФ «Цитадель» тел.: +380675033252



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.