Громадська організація «Київська організація ветеранів» ДАРНИЦЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТРЕТЬОГО ВІКУ

Засновником Дарницького університету третього віку (далі Університет) є актив ветеранів Дарницького району, який організував i створив Раду i сприяє розвитку діяльності Університету за підтримкою Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації. 

Кажуть, що жити на пенсії - це мистецтво, якому треба вчитися. Сучасні люди похилого віку виступають проти стандартів. Читати нотації нащадкам, дивитися серіали довжиною в Велику китайську стіну і в'язати кілометри шкарпеток - немодно і нудно. Чи існує альтернатива для динамічних бабусь і дідусів, обтяжених вантажем вільного часу?

 

Вийшовши на пенсію, кожен з нас задається питанням - як продуктивно, корисно і цікаво заповнити масу вільного часу, що раптово обрушилося на тебе. Чим займатися, як зробити своє життя насиченим і цікавим? 

 

Зробити життя насиченим і цікавим можна у будь-якому віці. Головне - подолати сором'язливість і непотрібні стереотипи. Основний секрет моложавості в тому, щоб вийшовши на пенсію, не замикатися на собі або на побуті, а починати активно займатися спортом, «виходити в люди», зустрічатися з друзями, подорожувати, співати, танцювати, займатися гімнастикою, вивчати нові мови.

 

Саме для цього у 2013 році був створений Дарницький університет третього віку з ініціативи голови Київської організації ветеранів Ярусевича Анатолія Івановича. Спочатку нас було 199 осіб. Ми створили 2 клуби: «Здоровий спосіб життя» і «Чудове дозвілля». Вже через рік число слухачів зросло до 200, з їх ініціативи додався клуб «Знання».

 

Зараз нас уже 300 слухачів. Вистояли і витримали випробування часом 3 клуби і 17 секцій і напрямків, їх ведучі змогли зацікавити і захопити улюбленою справою своїх слухачів. В Університеті ми не тільки навчаємося, а й робимо життя насиченим і цікавим - проводимо екскурсії по Києву і за містом, організовуємо походи до театрів, вивчаємо психологію, інформатику та іноземні мови. Є навіть відділення танців - сучасних і народних.

 

Заняття проводять волонтери - люди з великим життєвим досвідом, знаннями і освітою. Це всі, хто виявили бажання та є фахівцями в областях, якими цікавляться наші слухачі. Така форма соціалізації пенсіонерів повертає їх до активного способу життя і дозволяє забути про старість.

 

 

Форми навчання: лекційні та практичні заняття, фізичні вправи, екскурсії та подорожі, концерти.

Методи навчання: лекції та дискусії, репетиції, покази і демонстрації

Форми проведення: групові заняття (об'єднання в групи за інтересами до 30 осіб), один-два рази на тиждень, згідно з розкладом, тривалістю 1-2 години.

Приймаємо заяви про вступ до Університету

кожну середу з 11 до 13 годин у кімнаті 226

будинку № 11 по вул. Кошиця

Teл. 575-65-91

 

 

 

Всі заняття для пенсіонерів – безкоштовні

 

 

Університет третього віку  покликаний показати і довести, що активне життя - найдієвіший засіб від старості з нині існуючих.

 

Головний результат, який ми обіцяємо всім - у літніх людей з'являються нові знайомства, друзі та захоплення, бажання бути затребуваним.

 

 

 

 Для отримання детальної інформації щодо роботи секцій натискайте на її назву 

   

Клуб "Здоровий спосіб життя"

керівник Костюченко Надія Петрівна:

 

Клуб "Чудове дозвілля" 

керівник Коренюк Людмила Павлівна:

Для отримання розкладу екскурсій натискайте тут

 

Клуб "Знання" 

керівник Юрченко Ірина Яківна:

Перейти до спискуВерсiя для друку