КМДА Київська міська державна адміністрація


29 січня 2018

100 років бою під Крутами: 3 найцікавіші події у Києві

100 років бою під Крутами: 3 найцікавіші події у Києві

Сьогодні минає 100 років з часу історичного бою під Крутами. 1918 року кілька сотень студентів стримали наступ на Київ більшовиків. Щоб вшанувати подвиг юних героїв у місті сьогодні відбудеться кілька цікавих заходів.

МиКрути - Новий День Студента100 років тому українські студенти захищали Київ та Україну від російсько-більшовицької навали. Тож сьогоднішні студенти, які вважають себе нащадки цих славних воїнів, вважають, що саме 29 січня — це справжній День Українського Студента! «В цей день вся українська молодь гордо каже #МИКРУТИ !», - зазначають організатори заходу і запрошують на урочисту містерію на Софійській площі.

Коли: о 17.00.

Де: збір біля пам'ятника Богдану Хмельницькому

Урок мужності у фортеці

Сьогодні у Київській фортеці влаштовують Урок мужності. Заплановано низку цікавих просвітницьких заходів.

Демонстрація серії короткометражних відеосюжетів, присвячених бою під Крутами 1918р. та подіям української національної революції 1917-1921рр. від волонтерської групи "Wid Fox Film".
Лекція Президента ДВКА Олекси Руденка про перебіг бою під Крутами та особливості початкового періоду Першої Україно-більшовицької війни 1918р.
Виставка оригіналів та реплік військового спорядження, однострою та озброєнь доби Української Народної Республіки 1917-1921рр.
Презентація настільної стратегічної гри "Незалежність" від авторів - волонтерської групи "Wid Fox Film".


Коли: з 17:00 по 19:00

Де: Київська фортеця, вул. Госпітальна, 24,А

Історична реконструкція бою на заводі «Арсенал»


На історичному місці відбудеться реконструкція бою військ УНР проти більшовиків на заводі «Арсенал». Актори відтворять події, що відбувались наприкінці січня 1918 року.

Після реконструкції відбудеться традиційний cмолоскипний марш від Арсенальної площі до Аскольдової могили, присвячений героям Крут.

Коли: 18:30. Збір біля станції метро «Арсенальна».

Де: Арсенальна площа (на виході з метро).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.