КМДА Київська міська державна адміністрація


19 грудня 2017

У Дарницькому районі працює штаб в умовах потужних снігопадів

У Дарницькому районі працює штаб в умовах потужних снігопадів

Сьогодні, 19 грудня, у Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації відбулося засідання оперативного штабу, на якому обговорили ситуацію щодо шляхів подолання погодної стихії. 

Всім членам оперативного штабу доручено забезпечити координацію дій та негайне реагування щодо усунення наслідків негоди. Зокрема, забезпечити підготовку наявних на підприємствах комунальної власності  техніки, запасів паливно-мастильних та інших матеріалів для обслуговування вуличної мережі району в умовах екстремальних погодних умов. А за необхідності укладати договори з іншими підприємствами, що мають спеціальну техніку для очищення від снігових заметів та ожеледиці вулиць району та посипки їх сипучими матеріалами.

Загалом з числа комунальних підприємств Дарницького району до прибирання вулиць від снігу на добу 19 грудня залучені 470 осіб та 59 одиниць наявної снігоприбиральної техніки.

Крім того, управлінню охорони здоров’я доручено забезпечити сталу роботу медичних закладів міста, приділивши особливу увагу наданню медичної допомоги громадянам, які постраждали від наслідків несприятливих погодних умов.

Необхідно забезпечити цілодобове чергування членів оперативного штабу. Головна концентрація прибирання снігу повинна бути вночі, коли транспорту на дорогах майже не має.

Прохання до керівників структурних підрозділів Дарницької РДА, а також усіх інших підприємств та установ міста: підійти з розумінням до ситуації, яка склалася - це наше спільне завдання.

Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 13.10.2017 №1277 «Про утримання автомобільних доріг і тротуарів у м. Києві в осінньо-зимовий період 2017-2018 років», у Дарницькому районі здійснюються наступні заходи з метою забезпечення своєчасного прибирання снігу з автомобільних доріг і тротуарів у м. Києві в осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

Ми спільно повинні забезпечити порядок і роботи по прибиранню прилеглих територій до приміщень та офісів усіх закладів району. Це стосується усіх – ресторанів, банків, установ будь-яких форм власності та напрямку і не тільки на центральних вулицях й на інших. Будь ласка, забезпечте свої колективи інструментами та за можливості спецодягом, де необхідно піском чи піщано-сольовою сумішшю та долучіться до прибирання снігу біля своїх приміщень. Щоб увесь сніг був винесений до проїзної частини, де його потім буде прибирати комунальна техніка.

Окрема подяка працівникам закладів освіти, які власноруч долучилися до прибирання снігу аби забезпечити доступ дітей до шкіл та садочків Дарницького району.

Звертаємося до усіх власників автомобілів: у нічний час не залишати свої машини припаркованими на вулицях міста, тому що це заважає снігоприбиральній техніці виконувати свою роботу. Також усі мешканці міста у разі необхідності з будь-яких питань можуть звертатися до міського кол-центру тел. 1551.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.