КМДА Київська міська державна адміністрація


14 грудня 2017

У перші ряди боротьби стають найвідважніші. Дарницький район вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

У перші ряди боротьби стають найвідважніші.  Дарницький район вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня 2017 року  біля пам’ятного знаку «Жертвам ядерних катастроф» (вул. Вербицького,11) відбувся мітинг, з відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Перед громадськістю та представниками  чорнобильських громадських організацій виступив заступник  голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Захарченко Петро Петрович. На заході також були присутні голова  громадської організації «За добробут та соціальний захист народу» - Тимощенко Віктор Васильович; почесний голова громадської організації «Фонд інвалідів Чорнобиля-2» - Хмеленок Тетяна Семенівна та інші Чорнобильські громадські організації району.

Поминальний молебень в пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи відслужив отець Андрій, служитель храму Святих Петра та Павла на Позняках.

Час летить швидко. Але 31 рік тому, 14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. 

Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. 

Чорнобиль показав, що ми, українці, сильний народ, здатний подолати навіть атомного демона.

Так ведеться у цілому світі: в годину великого лиха, у час смертельної небезпеки у перші ряди боротьби стають найвідважніші. Тисячі  і тисячі ліквідаторів ціною власного здоров’я і навіть життя закрили собою світ від жахливих променів радіації – пожежники, лікарі, військові, правоохоронці, будівельники, водії, механізатори.

Без Вашої мужності і відваги катастрофа могла бути набагато масштабнішою.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС Дарницького району, які працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби обмежити біду всім нам, нашим дітям…

Нехай ніколи не повториться жах тієї масштабної техногенної катастрофи, нехай  залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, яка  навчить нас цінувати нашу Землю, природу, мир, спокій та людське життя.

Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.