Головна  →  Новини  →  21 листопада 2017

Щиро вітаємо з Днем Гідності та Свободи!

Щиро вітаємо з Днем Гідності та Свободи!

21 грудня 2017 року Україна відзначає важливу дату. Сьогоднішній день – це вшанування тих подій в історії сучасної України, які змінили життя багатьох українців, їх бачення світу, своєї держави і себе. «Євромайдан» об’єднав весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності нашої держави, її розвитку.  

Дарницький район відзначає День гідності та Свободи урочистим покладання квітів до меморіальної композиції «Пам`яті героїв Євромайдану», де зібралися мешканці та гості району, учасники подій «Революції Гідності».

На урочистому мітингу були також присутні: керівник апарату Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник, голова Громадської ради Дарницького району Юрій Вітомський, помічники депутатів Київської міської ради – Володимира та Олександра Гончарових, Андрія Задерейка, Юрія Сулиги, помічники депутата Верховної Ради України Олександра Супруненка, представники громадських організацій району та волонтери. 

33 мешканці Дарницького району пожертвували найціннішим, що у них було. Вони віддали свої життя за своїх рідних та за кожного з нас (32 в зоні АТО та один на Майдані). Сьогодні боротьба за незалежність України, її суверенітет, кордони продовжується. В пам'ять про них, до Дня гідності і свободи в холі 1 поверху Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації  відновлено стенд Загиблим героям воїнам АТО.

Саме сьогодні у день гідності та свободи, Дарницький район розпочинає патріотичну акцію «Коріння відродження та єднання» в зоні АТО.

Земля втратила своє коріння. Ми розпочинаємо відродження України  з калини – символу свободи та єдності українського народу.

Щоб стати частиною великої справи, волонтери Дарницького району передадуть 27 кущів калини нашим військовим, захисникам рідної землі, які розпочнуть висадку символічних дерев і дадуть нове життя цьому краю.

Цифра 27 вибрана не випадково. Це символ єдності нашої країни – 26 областей та Автономна Республіка Крим.

Перейти до спискуВерсiя для друку