КМДА Київська міська державна адміністрація


11 липня 2017

«Один пояс - один шлях»

09 липня у рамках державної програми КНР «Один пояс, один шлях» до міста Києва з робочим візитом прибула урядова делегація з міста Вейхай (Китай). Дарницький район в особі в.о. голови Дарницької РДА Василя Лозового, начальника управління освіти Євгенії Списовської, начальника відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю на ЗМІ Наталії Коляди, голови Громадської ради при Дарницькій РДА Юрія Вітомського, начальника управління культури Наталії Мельничук та інших гостинно зустріли почесних гостей.

Делегація з «Піднебесної» прибула у складі: Президент бюро людських ресурсів і соціального захисту міста Вейхай – голова делегації Ван Цзимін, віце-президент бюро людських ресурсів і соціального захисту міста Вейхай - заступник голови делегації Юй Суанг, президент державного центру людських ресурсів міста Вейхай Лі Чжицзе, президент офісу міжнародних відносин міста Вейхай Ван Цяньлян, президент Пекінської компанії «Евроазіатський діловий центр» Ю Хайбін, помічник президента Пекінської компанії «Евроазіатський діловий центр» Ван Баомін.

Дарниця привітно зустріла делегацію – екскурсіонний супровід здійснив голова громадського руху «Тут починається Київ» Геннадій Сінцов. Гості з «Піднебесної» повністю «охопили» Дарницький район, безпосередньо або побічно відвідавши парки, сквери, водойми, найбільші підприємства і установи, заклади освіти та місця відпочинку, зокрема - найвизначніші та найцікавіші місця Дарниці: «Київський бронетанковий завод» (КБТЗ), ПрАТ «По виробництву інсулінів «Індар», ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця», ДП «Радіовимірювач», ПАТ «Елміз», гімназію «Київська Русь» та інші. Гості лишилися приємно враженими інфраструктурою та краєвидами Дарниці, наостанок отримавши пам’ятні подарунки.

Слід зауважити, що в.о. голови Дарницької РДА Василь Лозовий провів з китайською стороною переговори щодо підписання угоди про співпрацю.

Окрім того, 11 липня у готелі «Україна» було проведено круглий стіл за участю Інститутів НАН та НДІ України, національних університетів та підприємств України. Ініціативу «Один пояс - один шлях» Китай підносить як новий спосіб прискорити розвиток країни і її торгових відносин. В першу чергу план спрямований на розширення зв'язків між країнами Азії, Африки та Європи.

В рамках його реалізації планується витратити мільярди доларів у вигляді інвестицій в інфраструктуру. В свою чергу, Китай включив Україну в процес створення єдиної системи інфраструктурних та торгових шляхів в Євразії, яка повинна об'єднати східну і західну частини континенту і стати аналогом Великого шовкового шляху в ХХІ столітті.

На підставі спільного китайсько-українського комюніке від 12 вересня 2003 року, державного проекту «Шовкового шляху» уряд м. Вейхай, провінція Шандунь ініціювала пошук міста-побратима в Україні з метою налагодження тісних зв'язків та проведення обміну в таких сферах як наука, освіта, культура, медицина та медичні інструменти, машинобудування, інформаційні технології, нові матеріали, охорона навколишнього середовища з можливістю підписання угоди про співпрацю та співробітництво.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.