Головна  →  Новини  →  26 квітня 2017

Міжнародний день пам’яті Чорнобиля!

Міжнародний день пам’яті Чорнобиля!

Шановні дарничани!

26 квітня 1986 року сталася найбільша за масштабами та наслідками техногенна катастрофа двадцятого сторіччя - аварія на Чорнобильській АЕС, яка спустошила великі території українського Полісся, завдала нашому народові багато горя та важких випробувань.

           

Із болем у серці ми вкотре згадуємо про тих, хто, приборкуючи ядерну стихію, пожертвував собою заради порятунку мільйонів людей, захистив життя майбутніх поколінь. Добровольці з нашого району тієї квітучої весни теж пішли назустріч невідомості, хворобам та смерті. Тому болем відгукується Чорнобиль і в кожному з нас.

Ми поминаємо загиблих, які пішли з життя, самовіддано захищаючи людей від атомного лиха. Ми щиро дякуємо живим героям, що врятували не лише українців, а й усе людство від смертельної небезпеки.  

Під соціальний захист держави взяті безпосередні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, найбільш вразливі верстви населення – діти, інваліди, громадяни, які проживають на забруднених радіонуклідами територіях.

Шановні ліквідатори Чорнобильської аварії, від усього серця бажаємо вам та вашим родинам злагоди, здоров'я і благополуччя, багато щасливих днів! Нехай більше ніколи не спіткає нашу країну така біда як Чорнобиль!

 

26.04.2017 в парку імені «Воїнів-інтернаціоналістів»  за участю: в. о. голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Захарченка П.П., громадського об’єднання «Фонд виживання інвалідів Чорнобиля»,громадської дитячої організації «Діти Чорнобиля – за виживання», добровільного товариства «Союз-Чорнобиль», громадського об’єднання «Фонд інвалідів Чорнобиля», організації «За добробут та соціальний захист народу»,громадської організації «Фонд   інвалідів Чорнобиля-2» було проведено мітинг-реквієм з нагоди Міжнародного дня Чорнобиля.

Поклали квіти до Пам’ятного знаку «Жертвам ядерних катастроф» (вул. Вербицького, 11)

Панихиду за тими, хто врятував життя іншим ціною власного провів настоятель храму Петра і Павла Української Православної Церки (Київського Патріархату) отець Г. Большаков

Вічна їм подяка і пам'ять.

 

                      В. о. голови                                                                         П.ЗАХАРЧЕНКО

 

Перейти до спискуВерсiя для друку