Втілення у життя міської програми "Соціальне партнерство"

Втілення у життя міської програми "Соціальне партнерство"

Повне найменування юридичної особиГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ДАРНИЦЬКА РАЙОННА В М. КИЄВІ ОРГАНІЗАЦІЯ ІНВАЛІДІВ ВІЙНИ, ЗБРОЙНИХ СИЛ ТА УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ"
Скорочене найменування юридичної особиГО "ДАРНИЦЬКА РАЙОННА В М. КИЄВІ ОРГАНІЗАЦІЯ ІНВАЛІДІВ ВІЙНИ, ЗБРОЙНИХ СИЛ ТА УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ"
Код ЄДРПОУ19016989
Місцезнаходження02121, м.Київ, Дарницький район, ВУЛИЦЯ ВЕРБИЦЬКОГО, будинок 30-А
КерівникПАНЧУК ВІКТОР ФЕДОСЬОВИЧ
Основний вид економічної діяльності (КВЕД)94.99 Діяльність інших громадських організацій, н. в. і. у.
Станзареєстровано
Засновники/бенефіціари
  1. шістьсот двадцять шість фізичних осіб, м. Київ, вул. Вербицького, буд. 30-а, Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00

Висновок про відповідність або невідповідність організації кваліфікаційним критеріям

(Складено на підставі рішення Київської міської ради від 8 лютого 2018 року

№ 21/4085)

- копія статуту громадської організації

- копія рішення уповноваженого органу про внесення громадської організації до Реєстру неприбуткових установ та організацій

- копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань

- коротка інформація про діяльність та досвід роботи громадської організації

НОВИНИ

5 січня 2017

При підтримці Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації громадська організація "Дарницька районна в місті Києві організація інвалідів, Збройних Сил та учасників бойових дій" у передноворічні святкові дні втілила у життя міську програму "Соціальне партнерство".

Інвалідам війни, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих воїнів АТО була надана допомога у вигляді продуктових наборів.

 

23 серпня 2017 

Відзначення Дня Прапора

 

06.08.2018

Реабілітація системою Осташинського

 

23.08.2018

Відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України

У День Державного Прапора України перед будівлею Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації відбулася урочиста церемонія підняття національного стягу.

Дарничан та гостей міста привітав виконувач обов’язків голови Дарницької РДА П.ЗАХАРЧЕНКО.

«Упродовж тисячолітньої історії однією з основоположних цінностей українців було прагнення свободи. Саме це спонукало всі покоління  боротися за свою незалежність. А наш Прапор є втіленням національної єдності, честі та гідності, історії та сьогодення» - зазначив у вітальному слові очільник Дарниці.

Крім того, з нагоди свята свою майстерність продемонструвала рота  Почесної варти, а священнослужителі з усього Дарницького району провели спільний міжконфесійний молебень.

Нагадаємо, що 23 серпня День Державного Прапора України почали відзначати з 2004 року відповідно до Указу президента України.

Примітно, що вже протягом 22 років 24 липня у столиці святкують День підняття українського національного прапора. Історична подія відбулася у 1990 році. За протокольним рішенням президії Київської міської ради 21-го скликання над будинком міської ради на Хрещатику був піднятий український національний синьо-жовтий стяг.  

 

21.09.2018

У Дарницькому районі відзначили День партизанської слави

Члени громадської організації "ДАРНИЦЬКА РАЙОННА В МІСТІ КИЄВІ ОРГАНІЗАЦІЯ ІНВАЛІДІВ ВІЙНИ, ЗБРОЙНИХ СИЛ ТА УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ"ветерани з району,  взяли участь у мітингу на честь Дня партизанської слави, який пройшов у міському Парку партизанської слави. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто боровся за мир та щастя на своїй землі.

Сучасна історія диктує свої правила. В умовах війни партизани живуть не лише в книгах з історії, а й серед нас.
Партизанський рух як ніколи активний в Україні.

Сьогодні ми висловлюємо вдячність оборонцям рідної землі - лицарям народного руху опору, вшановуємо світлу пам'ять полеглих у боях. Давайте шанувати героїв партизанів всіх часів, які дійсно боролися за свої родини, за свою країну і за свободу. Кожний підпільник зробив внесок у загальну перемогу над ворогом. Спогади про партизанів і підпільників залишаться назавжди у пам’яті народу.
 
 
11.10.2018

День українського козацтва та День захисника України відзначають у Дарницькому районі

У Дарницькому районі вшанували захисників України акцією "Будемо гідними наших Героів". В приміщенні райдержадміністрації відзначили захисників Дарниці.

10 жовтня 2018 року в рамках відзначення Дня українського козацтва та Дня захисника України Центр по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання провели святковий концерт, в якому взяли участь вихованці клубів. Глядачами свята були запрошені сім’ї та учасники АТО, ветерани другої світової війни, ветерани-афганці.       

Виконувач обов’язків голови Дарницької районної у місті Києві державної адміністрації  Петро Захарченко та Раїса Шматко – лідер руху «Всеукраїнський  жіночий рух за вільну Україну»  привітали всіх присутніх із святом та відзначили подяками учасників АТО, членів громадської спілки «Братерство учасників бойових дій України»  та волонтерів.

Також  привітав всіх зі святом заступник командира батальйону особливого призначення «Свята Марія»  Олексій Кошевець.

Родзинкою свята став виступ бійця 81-ої десантно-штурмової бригади, лауреата 3-го фестивалю «Пісня народжена в АТО» Дмитра Скрипника, який виконав свої пісні.

Фінальною піснею «Моя Україна» привітав всіх присутніх заслужений артист України  співак та композитор Влад Зайцев.

 

 

26.10.2018

Дарниця пам’ятає!

26 жовтня з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників на Привокзальній площі (біля монументу Мужності) відбулося  покладання квітів  за участю керівника апарату Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Миколи КАЛАШНИКА разом з членами ветеранських організацій району. Присутні вшанували пам'ять полеглих покладанням квітів та хвилиною мовчання.

Вічно пам’ятати і гідно шанувати тих, хто зробив свій внесок у звільнення України від нацистських окупантів - обов’язок теперішніх і прийдешніх поколінь.

 

06.11.2018

Дарниця святкує 75 річницю визволення від нацистських окупантів

Сьогодні, 06 листопада члени ветеранських організацій району, виконувач обов'язків голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Петро ЗАХАРЧЕНКО та громадськість взяли участь у урочистій церемонії покладання квітів до «Монументу мужності», вшановуючи світлу пам'ять про тих полеглих героїв, хто віддав своє життя заради визволення столиці нашої Батьківщини та звільнив наш рідний Київ від фашистських загарбників.

Цього дня, 75 років тому, Київ був визволений від нацистських окупантів.

Гітлерівська окупація Києва тривала 778 днів – з 19 вересня 1941 до 6 листопада 1943 року.

Це відбулось у результаті Київської наступальної операції, яка тривала з 3 до 13 листопада 1943 року і була складовою частиною Битви за Дніпро – однієї з наймасштабніших і найкровопролитніших воєнних операцій у світовій історії. У ній були задіяні до чотирьох мільйонів людей з обох сторін, а втрати складали до понад двох мільйонів осіб.

Під час визволення Києва радянські війська зазнали величезних втрат, адже за негласним наказом Сталіна столицю України треба було взяти до чергової річниці Жовтневої революції.

Як відомо, найзапекліші бої точилися за Букринський плацдарм, який, на противагу Лютізькому, не був успішним. Ніч з 5 на 6 листопада стала вирішальною в битві за Київ. По Брест-Литовському шосе (проспект Перемоги) у місто прорвалися перші танки. До четвертої ранку опір противника в місті було зламано. По обіді до Києва увійшли основні частини радянської армії.

Місто було зруйновано і майже порожнє. В центрі – самі обгорілі руїни (відступаючи, гітлерівці підпалювали все, що могли), серед яких де-не-де можна було побачити окремих виснажених, деморалізованих киян. Більше мешканців зустрічалося на Подолі, Шулявці, Деміївці. Всього в місті на цей час нараховувалося близько 100 тисяч мешканців, тобто лише десята частина довоєнного населення.

Силами військовополонених нацисти намагалися в останні місяці своєї влади замести сліди масових убивств у Бабиному яру та в районах розташування концтаборів. Але приховати ці злочини було неможливо.

 

15.11.2018

БЕЗКОШТОВНА МЕДИКО-ПСИХОЛОГІЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ УЧАСНИКІВ АТО

Застрахована особа, яка брала участь в АТО, має право на лікування (у супроводі членів сім’ї: чоловік/дружина, неповнолітні діти) за профілем медико-психологічна реабілітація за рахунок коштів Фонду один раз після демобілізації за наявності відповідних медичних показань та висновку лікарсько-консультаційної комісії (ЛКК) закладу охорони здоров’я.

На даний час у Києві функціонує три заклади, які здійснюють реабілітаційні заходи для учасників АТО:

  1. Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни.
  2. Київська міська клінічна лікарня №11.
  3. Київська міська психоневрологічна лікарня №2.

Застрахована особа (працююча особа) пред’являє представнику органу Фонду оригінали паспорта, ідентифікаційного коду, довідку про безпосередню участь особи в АТО, посвідчення учасника бойових дій, довідку з місця роботи, документ що засвідчує особу з інвалідністю (за наявності).

Для супроводжуючих осіб:

- Дружина : паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про шлюб;

- Діти:  свідоцтво про народження.

Медико-психологічна реабілітація учасників АТО відбувається на базі наступних

санаторно-курортних закладів :

ПП «Ярина» Санаторій «Конвалія»

Львівська обл.,м. Трускавець

ТОВ Санаторій «Курорт Орлівщина»

Дніпропетровська обл.,Новомосковський р-н,с. Орлівщина,

«Санаторій «Полтава» ПрАТ «Миргородкурорт»

Полтавська обл.,м. Миргород,

ДП «Клінічний санаторій «Роща»

Харківська обл.,с. Пісочин,

ДП «Клінічний санаторій «Березівські мінеральні води» 

Харківська обл., Дергачівський р-н,с. Березівське

ДП «Клінічний санаторій «Жовтень» 

м. Київ, Конча Заспа, Столичне шосе, 27 км

«Санаторій «Дністер» ДП «СКК «Моршинкурорт» 

Львівська обл., м. Моршин,  

ТОВ «Санаторій «Сонячний»

Дніпропетровська обл., Павлоградський р-н, с. Вербки,

ДП «Санаторій «Україна» 

Київська обл., Ірпінський р-н, смт Ворзель,

ДП «Клінічний санаторій «Авангард» 

Вінницька обл., Немирівський р-н, м. Немирів,

Менський санаторій «Остреч»

Чернігівська обл., Менський р-н,м. Мена Остреч

ДП «Санаторій «Черче» 

Івано-Франківська обл.,Рогатинський р-н,с. Черче 

ДП «Санаторій «Верховина»

Закарпатська обл., Міжгірський р-н, с. Сойми, 1

ДП «Санаторій «Славутич» імені Б.В. Пашковського» 

Дніпропетровська обл., м. Верхньодніпровськ

ДП «Клінічний санаторій «Карпати»

Закарпатська обл., Мукачівський р-н, с. Карпати, 1

ДП «Клінічний санаторій ім. Горького» 

м. Одеса

ДП «Санаторій для дітей з батьками «Скадовськ» 

Херсонська обл.,м. Скадовськ,

Санаторій «Одеський» ДСУ з надзвичайних ситуацій

м. Одеса

За наданням роз’яснень Ви маєте можливість звернутись безпосередньо до працівників Лівобережного

відділення  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві :

вул. Попудренка, 34, м. Київ, 02094

ГАРЯЧА ЛІНІЯ   573-30-70

 

 

07.02.2019

Єдність поколінь захисників вітчизни

5 лютого 2019 року громадською організацією «Дарницька районна в місті Києві організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій»  були проведені заходи до 30-ї річниці виведення військ з Афганістану. Захід відбувся під девізом "Єдність та бойова співдружність різних поколінь захисників вітчизни" 

Також ветеранам війни в Афганістані та ветеранам АТО були вручені подарункові набори.

 

8 травня 2019

Сьогодні у Дарницькому районі згадують і шанують тих, хто самовіддано і героїчно захищав свою рідну землю

Дарницькі ветерани Другої світової війни, члени ГО"Дарницька організація інвалідів,ЗСУ та АТО проїхалися трамваєм пам’яті, переглянули театралізовану виставу та поклали квіти до пам’ятних знаків, пов’язаних з війною.

Щороку, 8 травня, в Україні відзначають День пам'яті та примирення. Цього дня 1945-го року Німеччина оголосила про свою капітуляцію у Другій світовій війні. 
З цієї нагоди, на Привокзальній площі біля «Монументу Мужності», відбувся головний районний захід. Честю для Дарницького району є той факт, що на наші заходи й досі долучаються учасники бойових дій Другої світової війни.
До слова запросили шановного ветерана, який пройшов важкі роки війни. Він закликав не забувати про ветеранів, а також бути людяними та пильними, щоб не допустити повторення жахів 1939-1945 років. 
З кожним роком все менше живих історій, все менше учасників і очевидців Другої світової, символом пам’яті якої є червоний мак.
«Дарничани мають пам’ятати та шанувати тих, хто в різні часи боронив нашу землю. І ми повинні робити все, щоб не повторювалися трагічні помилки минулого. Єднатися заради миру в нашій державі, заради спокою на наших землях”, — зазначив Сергій Левада.
Пам’ять усіх жертв Другої світової війни і воїнів – Захисників України, полеглих під час АТО, присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів і лампадок до підніжжя пам’ятних знаків.
Надалі, всі охочі змогли проїхатися трамваєм пам’яті, який без зупину довіз ветеранів до пам’ятного знаку на честь бойової співдружності партизанських бригад, які боролися проти німецько-фашистських загарбників в парку «Партизанська слава», де вони також відвідали урочистий захід в Музеї партизанської слави, який з 2008 року є важливим центром військово-патріотичного виховання молоді та чи не єдиним музеєм у лівобережній частині Києва. В музеї демонструвалися автентичні документи, особисті речі, військова амуніція учасників партизанського руху та відбулося театралізована вистава.




31.07.2019

Учасники АТО отримали ключі від квартир у Дарницькому районі

Спільно з Радою ветеранів АТО міська влада працює над забезпеченням житлом учасників антитерористичної операції. Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп під час церемонії вручення ключів від квартир у новому житловому будинку в Дарницькому районі. Загалом в означеному будинку виділено 35 квартир для учасників АТО. Житло придбане Департаментом будівництва та житлового забезпечення за кошти міського бюджету у 2016 та 2018 роках.

У всіх квартирах виконаний косметичний ремонт, встановлена сантехніка, електроплита, проведена електропроводка та встановлена електрофурнітура (вимикачі, розетки), індивідуальні лічильники. Будинок із квартирами для учасників АТО відповідає сучасним стандартам енергоефективності, утеплений, із енергоощадними металопластиковими вікнами. У подвір’ї облаштований дитячий майданчик, гостьові автостоянки, проведено благоустрій прибудинкової території та асфальтування під’їзних шляхів і частини вулиці. Проведено нові інженерні комунікації, до яких підключено багатоповерхівку. Також новий будинок має безбар’єрний доступ для маломобільних мешканців і відвідувачів, облаштовані пандуси.

«Міська влада виконує свої обіцянки перед учасниками бойових дій на сході України і допомагає їм із житлом, адже чимало учасників бойових дій потребують поліпшення житлових умов. Серед них і ті, які отримали поранення та втратили здоров’я, захищаючи нашу країну», – зазначив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

На квартирному обліку у пільговій черзі на отримання житла перебуває 3283 сім’ї та одиноких громадян – учасників АТО.

У 2017-2019 роках для поліпшення житлових умов учасників АТО (у тому числі, що мають інвалідність) Департамент будівництва та житлового забезпечення передав райдержадміністраціям 280 квартир, придбаних за кошти міського бюджету.

Під час зустрічі з учасниками АТО Вячеслав Непоп повідомив, що вже у вересні будуть передані ключі від нових 106 квартир. Також протягом двох років буде добудований житловий будинок на бульварі Кольцова, там передбачено виділити 388 квартир для учасників АТО.

Також у Києві працює програма 50/50, яка допомагає учасникам бойових дій у поліпшенні житлових умов. Зокрема, за цією програмою у Солом’янському районі будується житловий комплекс, у якому передбачено більше 200 квартир для учасників АТО. Крім того, у Голосіївському районі планується збудувати житловий комплекс, у якому також буде передбачено житло для учасників АТО.

Крім того, міська влада має намір реконструювати закинутий санаторій, розташований на Бориспільському шосе, для розміщення сімей учасників АТО, які працевлаштовані у Муніципальній варті.

 

6 листопада 2019

Дарниця відзначає 76-у річницю звільнення міста Києва

06 листопада члени ветеранських організацій району, заступник голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Петро Захарченко та громадськість взяли участь у урочистій церемонії покладання квітів до «Монументу мужності», вшановуючи світлу пам'ять про тих полеглих героїв, хто віддав своє життя заради визволення столиці нашої Батьківщини та звільнив наш рідний Київ.

Заступник голови Дарницької райдержадміністрації Петро Захарченко привітав ветеранів Другої Світової із 76-ю річницею визволення Києва від фашистських загарбників.

«У нашій пам’яті назавжди збережуться подвиги та масовий героїзм воїнів на полях битв при визволенні столиці України. Цю перемогу ви здобули ціною важких втрат. Окупація, яка тривала більше трьох років, принесла численні страждання для нашого народу. Ми пишаємось дорогими і славними іменами кожного, хто віддав життя за мир і щастя України. Ми вас цінуємо та поважаємо. Дякуємо всім причетним за мужність, силу духу і самопожертву в боях за наш рідний Київ», - зазначив він!

Окупація Києва тривала 778 днів – з 19 вересня 1941-го до 6 листопада 1943 року.

 

16 грудня 2019

Соціально-психологічна робота як запорука успішної реабілітації

В останній день осені, у бібліотеці №160 Дарницького району відбулася лекція-семінар з практичним нахилом для учасників бойових дій, учасників АТО, ООС, членів сімей загиблих та інвалідів війни щодо пільг та реабілітаційних заходів.

 

11 лютого 2020

До 31-ї річниці виведення військ з Афганістану

Громадською організацією «Дарницька районна в місті Києві організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій»  були вручені подарункові набори, які отримали ветерани війни в Афганістані.




8 травня 2020

Дарницьких ветеранів привітали з 75-річчям з Дня завершення Другої світової війни

75 років - це доволі тривалий термін, який відділяє нас від того страшного часу. Багато з живих нині 98 ветеранів з Дарницького району пішли добровольцями на фронт у 17-18 років та воювали до самого закінчення війни.

Саме вони – ті люди, які пройшли цей важкий шлях та мають про що розповісти молоді.

Так, в Дарницькому районі через загрозу поширення коронавірусу, учасники бойових дій – особи з інвалідністю внаслідок війни, в індивідуальному порядку отримали пам’ятну медаль «За бойові заслуги. 75 років перемоги над нацизмом».
Таке рішення прийнято з врахуванням похилого віку та стану здоров’я ветеранів, а також у зв’язку з діючими обмеженнями в місті Києві щодо протидії поширенню коронавірусу.

Дарницька райдержадміністрація організувала спеціальні групи для вручення медалей.
В групи включені члени Ради волонтерів при Дарницькій райдержадміністрації та працівники апарату Дарницької РДА.

На даний час Дарницьким ветеранам вже вручено 37 медалей та квіткові композиції, які на безоплатній основі були надані компанією «Камелія» - однією з провідних національних корпорацій квітів. Ця компанія долучилася до ініціативи Ради волонтерів при Дарницькій РДА на чолі з Раїсою Шматко, щодо привітань ветеранів.

Ветерани були дуже схвильовані та дякували за турботу та увагу.

Знак народної пошани — пам’ятну медаль «За бойові заслуги. 75 років перемоги над нацизмом» — розробив директор Виробничо-творчого об’єднання «Орден», голова Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна» Олександр Сопов.
Медаль виготовлять коштом ВТО «Орден» для нагородження громадян України — безпосередніх учасників бойових дій під час Другої світової війни 1939-1945 років.

 
23 серпня 2020

Дарниця святкує!

Дарниця святкує!

Сьогодні, на площі біля Дарницької райдержадміністрації з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 29-ї річниці незалежності України відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

Під час урочистої церемонії голова Дарницької райдержадміністрації Ярослав Лагута вшанував Державний Прапор України та привітав всіх присутніх зі святом, побажав порозуміння і згуртованості, незламної віри і щасливої долі Україні і кожному дарничанина.

Також, з вітальним словом виступили депутати Верховної Ради України Леся Забуранна і Максим Перебийніс.

Перший заступник голови Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник, в святковій атмосфері урочисто вручив паспорти громадянина України у вигляді ID-картки юним дарничанам, яким сьогодні виповняться 14 років.

На церемонії підняття Державного прапору України був присутній депутат Київської міської ради Олександр Гончаров, громадськість району та представники релігійних громад.

Урочисті заходи закінчилися гучним мотопробігом байкерів. Колона мото-байкерів проїхала вулицями Дарницького району з жовто-блакитними стягами, чим порадувала дарничан і гостей району, подарувавши дійсно святковий настрій.

Стежками героїчного минулого та сьогодення України

19 вересня 2020 року громадською організацією «Дарницька районна в місті Києві організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій»  було проведено реабілітаційно-психологічний захід пізнавального характеру "Стежками героїчного минулого та сьогодення України" з виїздом ветеранів та членів їх сімей до столиці українського гетьманства міста Батурина.

 

04 жовтня 2020

Стежками героїчного минулого та сьогодення України

04 жовтня 2020 року громадською організацією «Дарницька районна в місті Києві організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій»  було проведено реабілітаційно-психологічний захід пізнавального характеру "Стежками героїчного минулого та сьогодення України" з виїздом ветеранів та членів їх сімей до етнографічного музею "Українське село" в селі Миколаївка, замку "Радомишль" в місті Радомишль та Коростишівського кар'єру.

 

 

 

 

19 та 23.12.2020

Допомога ветеранам війни

19 та 23 грудня 2020 року громадською організацією «Дарницька районна в місті Києві організація інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій»  було проведено заходи по допомозі ветеранам війни наборами підтримки та медично-гігієнічними наборами особистої гігієни.

 




9 травня 2021

Дарниця вшановує День пам’яті та примирення та відзначає 76-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дарниця вшановує День пам’яті та примирення та відзначає 76-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
Біля "Монументу мужності", що знаходиться у парку "Привокзальний" відбулася головна урочиста церемонія з вшанування трагічних подій минулого, в якій взяли активну участь члени ГО "Дарницька організація інвалідів, ЗСУ та АТО". Голова Дарницької райдержадміністрації Ярослав Лагута, його перший заступник Микола Калашник, разом з ветеранами війни, волонтерами, представниками громадськості взяли участь у поминальному молебні та покладанні квітів до пам’ятного місця.
"У цей день ми зустрілися на цьому місці, щоб вшанувати захисників Вітчизни, які ціною власного життя та здоров'я вибороли нам перемогу над нацизмом. Зичу міцного здоров'я та довголіття усім ветеранам та їхнім сім'ям. Я дуже вдячний дарничанам, які сьогодні прийшли на захід разом із дітьми. Це найкращий приклад єднання поколінь і саме через спілкування з ветеранами наші діти розумітимуть, що "Ніколи знову!' - зазначив в своїй промові Ярослав Лагута.
09 травня 2021 року в Дарницькому районі відбулися покладання та зустрічі з ветеранами одночасно до більше десятка монументів та пам'ятних знаків, які, так чи інакше, пов'язані з подіями 76-річної давнини.

 
22 вересня 2021 

У Дарницькому районі відзначили День партизанської слави!

22 вересня у парку «Партизанської слави», за участю ветеранів підпільно-партизанського руху, активістів громадських організацій та молоді, представників Департаменту соціальної політики міськдержадміністрації відбулося відзначення Дня партизанської слави.
Серед присутніх: голова Дарницької райдержадміністрації Ярослав Лагута разом з першим заступником Миколою Калашником.
«Нажаль, час забирає у вічність наших героїв. Станом на сьогодні в Дарницькому районі проживають 18
учасників бойових дій Другої світової війни. Найважчі та найжорстокіші випробування випали на долю нашого народу у роки Другої світової війни. Мільйони українців, у тому числі тисячі дарничан, пройшли крізь це пекло і не скорилися. Низько вклоняємося вам, дорогі ветерани, і висловлюємо щиру подяку за ваш подвиг і перемогу, за розуміння й батьківську підтримку в побудові незалежної України», - зауважив Ярослав Лагута.

21 жовтня 2021

В Дарницькому районі урочисто відкрили пам'ятник воїнам, загиблим за незалежність і територіальну цілісність України у ході антитерористичної операції на сході країни

В Дарницькому районі урочисто відкрили пам'ятник воїнам, загиблим за незалежність і територіальну цілісність України у ході антитерористичної операції на сході країни
Активну участь у заході взяли члени громадської організації "Дарницька організація інвалідів,ЗСУ та АТО". Пам’ятник розташовано в сквері імені Кошиця, біля Дарницької райдержадміністрації. Нижня частина пам'ятника у вигляді хреста з граніту - символізує Збройні Сили України та всі військові формування, які боронять терени нашої країни. Центральна частина - це колона з нержавіючої сталі, яка зроблена з трьох пластин та створює ефект голограмності, що символізує сучасні методи ведення гібридної війни, яка ніби то є, а ніби то і нема. Зверху - гербовий тризуб у вигляді сокола, який ще з давніх часів є символом України. Він долає двох змій, що символізує боротьбу України з імперськими амбіціями Росії. Про це розповів головний архітектор проєкту Олексій Шевченко.
У церемонії взяли участь родичі загиблих героїв, представники міської та районної влади, ветерани Збройних Сил України та добровольчих батальйонів, члени громадських організацій району, волонтери, депутатський корпус, члени громадської ради при Дарницькій райдержадміністрації, жителі Дарниці, які пам’ятають і шанують подвиг полеглих дарничан.
Під час церемонії відкриття пам'ятника народна депутатка України Леся Забуранна зазначила, що даний пам'ятник - це буквально крапля нашої вдячності, шани та поваги яку громадяни відчувають за всіх героїв-атовців.
Заступниця голови Київської міськдержадміністрації Марина Хонда, в свою чергу наголосила, що в місті Києві 32 тисячі учасників АТО та 400 родин киян, які втратили когось зі своєї сім'ї.
Голова Дарницької райдержадміністрації Ярослав Лагута у своєму слові підкреслив, що така подія, як відкриття пам’ятника – це те, що об’єднує всіх людей, всіх дарничан.
"Сьогодні ми зібралися на цьому місці і освятили пам'ятник, який дуже хотілося б, щоб став не лише місцем пам'яті і меморіалом, а й пам'ятним знаком, який би надихав майбутні покоління, а головне молодь, на подвиги та розбудову нашої держави.
Мене сьогодні переповнюють емоції, що спорудження пам'ятника нас всіх об'єднало, це була гарна ідея і гарна реалізація. Більшість присутніх сьогодні людей приймала участь у втіленні задуманого у життя. Бажаю нашій державі процвітання, наших захисників на фронті нехай береже Господь Бог, а вони бережуть нас", - зазначив Ярослав Лагута.
Депутат Київської міської ради Микола Конопелько відзначив дарничан, які разом з іншими українцями виборюють своє право на самостійне, вільне життя дорогою ціною. І лише народна пам’ять робить імена воїнів, що поклали свої життя на вівтар незалежної та соборної України, безсмертними.
Світлу пам’ять воїнів, які віддали своє життя, увійшовши в безсмертя, присутні вшанували хвилиною мовчання. Освятив пам'ятник отець Олександр, настоятель Храму Святої Великомучениці Катерини на вулиці Бориспільській. Бути гідними подвигу воїнів, що віддали своє життя за нас, від імені кожної родини Дарниці, яка втратила члена сім'ї закликала дружина загиблого воїна Дмитра Кузьміна - Зоряна Кузьміна та подякувала керівництву Дарницької райджержадміністрації у реалізації встановлення пам'ятника.
Дякуємо всім причетним до важливої справи!
 
3 грудня 2021

Вітаємо Віктора Панчука із заслуженою нагородою!

Вітаємо Віктора Панчука із заслуженою нагородою!
«Варто відзначити, що Ви перший дарничанин, який отримує таку високу, але дійсно заслужену нагороду! Щиро бажаю Вам непохитного здоров’я та успіхів у всіх справах на благо району! Пишаюся Вами!», - зауважив Ярослав Лагута.
Віктор Федосьович Панчук – 1953 року народження, ветеран війни, особа з інвалідністю внаслідок війни, ветеран військової служби, ветеран праці, полковник у відставці, лицар ордену Богдана Хмельницького III ступеня.
З 1998 по 2014 роки обіймав посаду заступника голови Президії Дарницької районної в м.Києві організації інвалідів війни Збройних сил та учасників бойових дій, м. Київ, з 2014 і дотепер – голова Президії вищезгаданої організації.
Віктор Панчук - лауреат великої кількості нагород і почесних звань різних ступенів і категорій.

Вшанували учасників бойових дій на території інших держав з нагоди 35-ї річниці виведення військ з Афганістану в 1989 році.

 

Та війна тривала 10 років, через афганське пекло пройшли 150 тисяч українців. За офіційними даними, Україні вона обійшлася у понад 4 тисячі загиблих…
Багато воїнів-афганців, починаючи з 2014 року, уміло застосовували свій досвід у складі сил АТО/ООС: навчали молоде покоління захисників та безпосередньо брали участь в посиленні обороноздатності України. Чимало з них і досі вірно виконують дану присягу в рядах Збройних Сил України.
Дякуємо всім, хто сьогодні б’ється за Україну та допомагає нашим Захисникам і Захисницям.
Перейти до спискуВерсiя для друку