Головна  →  Новини  →  16 листопада 2016

«ДБ.ОУН. 2 роки війни»

Події, що відбулися в Україні під час Євромайдану та продовжуються на території східної частини нашої Батьківщини, навряд чи залишили когось байдужими. Переважна більшість з тих, хто міг за ними спостерігати, безперечно перейнявся повагою по відношенню до наших героїв. Велика кількість добровольців, включаючи чоловіків та жінок, утворила добровольчі батальйони, щоб тримати лінію оборони. Одним з них є ДБ ОУН – добровольчий батальйон Об’єднання Українських Націоналістів. Щоб мати змогу з перших вуст почути про війну та поспілкуватись з бійцями, 16 листопада в холі Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації відбулось відкриття фотовиставки «ДБ.ОУН. 2 роки війни». На світлинах зображені не лише військові, а й моменти з життя на передовій.

Геннадій Сінцов, радник в.о. голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації з загальних питань: «Я хочу подякувати усім тим, хто захищав і продовжує захищати Україну. Немає нічого сильнішого, ніж патріотизм добровольця. Ці хлопці та дівчата не отримують гроші за військову службу. На передовій вони за покликом серця».

Провідник ДБ ОУН Микола Коханівський подякував Раді волонтерів при Дарницькій райдержадміністрації та усім присутнім за підтримку та гуманітарну допомогу, яку збирають протягом акції «Зігрій серце солдата» (акція проходить раз на місяць, починаючи з серпня) та передають військовим. 

До присутніх звернулась мама загиблого дарничанина Олега Богачова з позивним Ківі, який загинув, рятуючи другу життя. Вона закликала школярів, які були на заході, щоб вони вчились вирішувати проблеми та питання не за допомогою зброї, а за допомогою розуму, мудрості, поваги та любові. 

Для гостей фотовиставки свої вірші прочитав поет Василь Ковтун, який їздив на передову разом з волонтерами. 
Урочиста частина заходу закінчилась виступом талановитих дітей Дарницького району. 
Фотовиставка відбулась за ініціативи Ради волонтерів при Дарницькій РДА та за підтримки Дарницької райдержадміністрації у рамках відзначення Дня Гідності та Свободи.

Перейти до спискуВерсiя для друку