Відбувся ІІ Форум Дарницького району м. Києва "Майбутнє Дарниці"

В актовій залі Дарницької РДА 19 жовтня 2016 року відбувся ІІ Форум Дарницького району м. Києва "Майбутнє Дарниці".

Метою проведення заходу є подальше втілення в життя форм прямого народовладдя, формування сильного громадянського суспільства, захист прав людини силами мешканців, а також вирішення екологічних проблем Дарницького району. 

На ІІ Форумі було заявлено Декларацію, в який мешканці, реалізуючи своє право на пряме народовладдя, беруть на себе зобов’язання спільно діяти заради забезпечення прав і свобод громадян України та запровадження європейських правил у відносинах держави та громадськості. Декларація була підтримана всіма учасниками Форуму.

Основний час ІІ Форуму було присвячено питанням екологічної безпеки Дарницького району, а саме, екологічно небезпечним золошлаковідвалу Дарницької ТЕЦ, філії «Завод Енергія» ПАТ «КИЇВЕНЕРГО», КП «Бортницька станція аерації», а також обговоренню заходів із збереження навколишнього середовища Дарниці.

В роботі Форуму прийняли участь мешканці Дарницького району м. Києва, фахівці з екологічних питань, представники громадських організацій, Громадської ради при Дарницькій районній в місті державній адміністрації, Дарницької районної в місті державної адміністрації, т.в.о. генерального директора ТОВ «ЄВРО-Реконструкція» Васюнін Д.Г., депутати Київміськради.

Про важливість співпраці громадян між собою шляхом застосування принципів та форм прямої демократії зазначив Головуючий Форуму - Голова ГО «ОЗЕРО КАЧИНЕ» Сергій Куценко.

З пропозиціями щодо здійснення ефективних заходів подолання екологічних проблем в районі виступили керівник Громадської організації «ТОЧКА РОСТУ: ОСВІТА І НАУКА» Світлана Благодєтєлєва-Вовк, Валерій Гузей (в 1993 - 1996 р.р. начальник сектора з надзвичайних ситуацій Міністерства охорони навколишнього природного середовища України), хімік-технолог органічних речовин Павел Приходченко, фахівець в галузі права Віктор Гайдуков, приватні підприємці Дарницького радіоринку, представники громадських організацій і мешканці Дарницького району, т.в.о. генерального директора ТОВ «ЄВРО-Реконструкція» Васюнін Д.Г.

За результатами заходу було прийнято рішення про укладення резолюції ІІ Форуму та створено Організаційний Комітет, який буде здійснювати роботу між Форумами Дарницького району м. Києва "Майбутнє Дарниці".

Перейти до спискуВерсiя для друку