Порядок інформування громадськості міста Києва про стан забруднення навколишнього природного середовища

До Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації регулярно надходять скарги з приводу стійких неприємних запахів в повітрі, які спричиняють незручності для мешканців Дарницького району. Насамперед, це пов’язано з розташуванням в районі декількох промислових зон (Бортницька станція Аерації, філія «Заводу «Енергія» ПАТ «Київенерго» та інші) та завантаженістю автомагістралей державного значення (Харківське шосе, проспект Миколи Бажана).

Відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 27.01.2011 № 94 «Про затвердження Положення про Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)» моніторинг довкілля, планування та здійснення заходів щодо зменшення забруднення атмосферного повітря віднесено до повноважень Департаменту.

Поряд з цим, повноважень щодо здійснення моніторингу стану навколишнього природного середовища у Дарницькій районній в місті Києві державної адміністрації немає.

З метою забезпечення права на інформування громадськості міста Києва про стан забруднення навколишнього природного середовища було прийнято рішення Київської міської ради від 22.02.2007 № 167/828.

Положення про інформування громадськості міста Києва про стан забруднення навколишнього природного середовища находиться за посиланням: (/files/2015/10/28/blagoustrij.pdf).

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку