Спрощено прийняття на держслужбу демобілізованих та учасників АТО, які отримали поранення

Спрощено прийняття на держслужбу демобілізованих та учасників АТО, які отримали поранення

Дозволено спрощення процедури прийняття на державну службу демобілізованих та учасників АТО, які отримали поранення. Для цього внесено зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 1994 р. № 423 «Про деякі питання застосування статей 4, 15, 27 Закону України «Про державну службу».

Відповідну постанову Кабінету Міністрів було схвалено на засіданні Уряду 26 серпня 2015 року.

Постанову розроблено на виконання пункту 36 Плану заходів щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників антитерористичної операції, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 року № 359-р, яким передбачено визначення процедури прийняття на державну службу демобілізованих військовослужбовців.

Зазначена постанова дозволяє спростити процедуру прийняття на державну службу (без конкурсного відбору або стажування) військовослужбовців, звільнених у запас (демобілізованих), які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період, та тих військовослужбовців, учасників антитерористичної операції, які під час участі в операції отримали поранення та були звільнені з військової служби в запас або відставку за станом здоров’я.

Реалізація постанови не потребує додаткових витрат із Державного бюджету України.

За інформацією: kmu.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку