КМДА Київська міська державна адміністрація


3 квітня 2015

Для киян-учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей встановлено додаткові пільги – Володимир Бондаренко

Депутати Київради внесли зміни до рішення «Про надання додаткових гарантій учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей». Так, кияни-учасники АТО та їхні родини отримають додаткові пільги. Відповідний проект рішення представив на сесії Київради керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

«Цим рішенням ми встановлюємо додаткові гарантії для учасників АТО та їхніх сімей. Йдеться про першочергове влаштування дітей до дошкільних навчальних закладів для відповідних категорій громадян, звільнення від батьківської плати за харчування у ДНЗ, а також безкоштовне харчування для учнів 5-11 класів», – зазначив Володимир Бондаренко.

Окрім того, було розширено перелік видів складного протезування, відшкодування коштів за яке є додатковою гарантією, – на ендопротезування та протезування ока.

Зауважимо, що згідно зі змінами, було встановлено окремі форми документів для реалізації додаткових гарантій.

«Ми також вирішили повернутися до минулої редакції проекту рішення і встановити 2 форми документів для киян, які отримують додаткові гарантії, адже довідка, встановлена 413-ою Постановою Кабміну, видається за результатами виходу військового із зони АТО. А на час, коли боєць перебуває у зоні проведення АТО або на лікуванні, він цю довідку отримати не може. Такі військовослужбовці можуть подати документи про безпосереднє залучення до виконання завдань АТО. Це можуть бути витяги з наказів, директив, розпоряджень, посвідчень про відрядження та інші офіційні документи, які підтверджують участь в антитерористичній операції», – зауважив Володимир Бондаренко.

Також згідно із рішенням Київради, буде забезпечене безоплатне поховання киян-учасників АТО, загиблих (померлих) під час проведення антитерористичної операції, на яких не поширюється дія статті 14 ЗУ «Про поховання та похоронну справу».

за інформацією: kievcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.