Головна  →  Новини  →  4 жовтня 2013

Новини міста: Для киян поважного віку у столиці працює «Університет третього віку»

 

Збереження взаємодії людей похилого віку, людей з обмеженою життєдіяльністю з соціальним середовищем, та активне залучення їх до участі у суспільному житті громади – ось основна мета столичного «Університету третього віку». У рамках відзначення Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана «Університету третього віку» відвідав заступник голови КМДА Віктор Корж.

У Департаменті соціальної політики інформують, «Університет третього віку» на базі Територіального центру соціального обслуговування було створено у 2012 році. Слухачами університету є люди похилого віку, інваліди (І,ІІ, та ІІІ груп), з числа підопічних Центру та громадян району, що мають освіту будь-якого рівня і напряму. Надання соціально-педагогічних послуг «Університет третього віку» забезпечується безкоштовно.

В основі навчання дорослих закладено ідею інтеграції неформальної та формальної освіти. Навчальні програми побудовані з урахуванням вікових особливостей людей старшого віку, їх потреб та інтересів, за напрямами: психологія здорового способу життя, комп’ютерна грамота, розвиток пам’яті та образного мислення, філологія (вивчення англійської мови), фінансова грамота, краєзнавство, життя та здоров’я. Термін навчання у закладі від двох до шести місяців (72 навчальні години).

Крім того, щочетверга відбуваються тренінги з психології, аби приділяти достатню увагу кожному слухачеві, групи складаються з 10-15 осіб. До навчального процесу залучаються соціальні працівники, викладачі навчальних закладів різних рівнів акредитації, волонтери та члени благодійних організацій. Наразі у Територіальному центрі навчається безкоштовно майже 100 пенсіонерів Голосіївського району м. Києва.

Також в університеті діє студія «Чарівний клубок», де можна навчитись або удосконалити техніку художньої вишивки та в’язання. Отримати поради щодо лікувально-оздоровчої фізкультури та провести з користю для здоров’я свій вільний час можна в спортивному залі. До послуг киян також студія «Мрія», клуби «Родовід» та «Бардівської пісні», колективи аматорської творчості, танцювальний та хорові гуртки «Червона гвоздика», «Співаємо разом», «Золоті наспіви», «Доброта», які функціонують у відділенні соціально-культурних послуг. Слухачі Університету активно беруть участь у конкурсах, оглядах художньої самодіяльності з різних жанрів мистецтва, виставках народної творчості з нагоди загальнодержавних і професійних свят, інших урочистих подій у Голосіївському районі та місті Києві. Особливий інтерес представляє клуб «Любителі кінематографії», де пропонується перегляд науково-популярних та художніх фільмів, як у звичайному форматі, так і в 3D.

Перейти до спискуВерсiя для друку