Головна  →  Новини  →  11 грудня 2014

В Дарницькому районі створили Міжконфесійну Духовну раду Церков і релігійних організацій

03 грудня в Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації пройшла зустріч представників конфесійних громад по створенню Міжконфесійної Духовної ради Церков і релігійних організацій.

Створення в Дарницькому районі столиці Ради Церков сприятиме майбутньому розвитку державно-церковних відносин в районі, створить належні умови для захисту прав і законних інтересів релігійних організацій, утвердить принципи віросповідної рівності.

Під час зустрічі було детально обговорено проект Положення про Духовну раду Церков і релігійних організацій, враховано всі зауваження та пропозиції та подано Положення на затвердження головою району Сінцовим Геннадієм. Окрім того, було затверджено склад Міжконфесійної Духовної районної ради Церков і релігійних організацій при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації.

Організаційне та методичне забезпечення діяльності ради Церков, координацію діяльності по подальшій співпраці з Духовною радою та вирішення різноманітних питань, які стосуються державно-церковних відносин в районі, покладається на відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації.

Міжконфесійна Духовна  рада Церков і релігійних організацій буде виконувати роль консультативно-дорадчого органу. Її діяльність буде спрямована на об'єднання зусиль церковних громад та релігійних організацій, які функціонують на території Дарницького району, для сприяння у вирішенні питань подальшого розвитку духовної та культурно-історичної спадщини минулих поколінь, виховання громадян на прикладах моралі та дбайливого відношення до людини тощо.

Перейти до спискуВерсiя для друку